Αυγουστιάτικο ολόγιομο....φεγγάρι στην Τύλισσο


Μια πολύ καλή πρόταση για να γιορτάσει ο καθενας την.....γέμιση του φεγγαριού , προσφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσσου το Σάββατο 13 Αυγούστου και μάλιστα η πρόταση είναι ημερήσια αλλά και...νυχτερινή!
Το συμβούλιο του Συλλόγου εμπνεύστηκε από την Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου του αφού και τα δύο είναι σημαντικά και ικανά να αποτελέσουν γεγονός.
Έτσι το Σάββατο το πρωϊ στις 10:00, στον Αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσσου στις 3 οικίες ΑΒΓ η ξεναγός Αθηνά Σφακάκη θα ξεναγήσει όσους βρεθούν εκεί.. δωρεάν. Πρόκειται για 3 οικίες Υστερομινωικής περιόδου και αυτό που τις κάνει μοναδικές είναι το ύψος των τοίχων και η κατασκευή όσων τμημάτων έχουν ανασκαφεί.
Τα υλικά τους, η  αποδεδειγμένη σαφής γνώση του αποχετευτικού συστήματος όπως και τα παρακάτω ευρήματα: ειδώλιο λάτρεως από χαλκό με τη χαρακτηριστική μινωική στάση, τα τεράστια καζάνια (52 κιλά) με την εξωτερική κάλυψη χαλκού, τα υπολείμματα φαγητού και οστών ζώων ,συμβάλλουν στην ενίσχυση της άποψης πως η Τύλλισσος υπήρξε πολύ ιδιαίτερο σημείο του Κρητικού αρχαίου κόσμου, με μεγάλες  εγκαταστάσεις στρατιωτικές ή ποιμενικές.
Μετά το τέλος της ξενάγησης θα ακολουθήσει ομιλία της ίδιας με θέμα << Η καθημερινή ζωή των Μινωιτών>> στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημ, Σχολείου Τυλίσσου.
Το βράδυ της ίδιας μέρας έτσι καθώς θα δεσπόζει στον ουρανό το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, θα πραγματοποιηθεί συναυλία  jazz δίπλα στις αρχαιότητες της Τυλίσσου!
Πρωτότυπη και εντυπωσιακή η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυλίσου και της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «You Are What U do- Κώστας Κουβίδης», το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ.