Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του μουσικού σχήματος Γιάλα


Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του μουσικού σχήματος Γιάλα, ολοκληρώθηκε και κυκλοφορεί από το Μάρτιο 2012.
Οι Γιάλα ξεκίνησαν ως μια παρέα μουσικών, που ερμήνευαν αγαπημένα τραγούδια, τόσο της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, όσο και παραδοσιακά από όλη τη χώρα και ιδιαίτερα την Κρήτη, προσαρμόζοντάς τα στον δικό τους ήχο και τη δική τους αισθητική.

Εδώ και έξι χρόνια, δημιουργώντας ένα γνήσια παρεΐστικο κλίμα, εμφανίζονται σε όλη την Ελλάδα σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ. Έχουν στο ενεργητικό τους συνεργασίες και εμφανίσεις με γνωστούς καλλιτέχνες, με χαρακτηριστικότερες αυτές με τον Ψαρογιώργη, την Μαρία Κώτη, τη Γιωργία Νταγάκη. Έχουν εμφανιστεί στην Τεχνόπολη, σε μια βραδιά με τον Ψαραντώνη και άνοιξαν τη συναυλία των Χαΐνηδων στο πάρκο Γουδή.
Φυσική εξέλιξη της πορείας τους ήταν και η σύνθεση δικών τους τραγουδιών, κάποια από τα οποία περιλαμβάνονται σε αυτό το cd.
Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά περιλαμβάνει 11 τραγούδια με τις επιρροές της Κρητικής μουσικής παράδοσης να λειτουργούν ως βάση και αφετηρία.
Πέρα από τις οκτώ δικές τους δημιουργίες το cd περιέχει και τρία διασκευασμένα τραγούδια. Τα τραγούδια Φιλεντέμ ,Τούτο το μήνα και το Κρητικοπούλα μου του Νίκου Ξυλούρη το οποίο είναι το πρώτο τραγούδι που δισκογράφησε το 1958, και δεν έχει διασκευαστεί και δισκογραφηθεί ξανά.

Η δυναμική και ο λυρισμός εναλλάσεται μαζί με τις τρεις φωνές και τα έγχορδα μουσικά όργανα που μπλέκονται μεταξύ τους και αφηγούνται τραγούδια του χθες και του σήμερα.

Περιλαμβάνονται στην πρώτη δισκογραφική δουλειά των 'Γιάλα'..

Χαλώ αγάπες http://youtu.be/DUBF8GXmDR4
Στίχοι, Μουσική: Έκτορας Κυριάκου
Τραγούδι: Έκτορας Κυριάκου

Η αστραπή και το γεφύρι 
http://youtu.be/IaN5lEYpiuQ
Μουσική: Γιάννης Χίνος
Στίχοι: Νικόλας Ευαντινός
Τραγούδι: Γιάννης Χίνος

Νερό ΄που την αγάπη σου http://youtu.be/oxck5LorvCY
Στίχοι,Μουσική: Αλέξανδρος Ιερονυμίδης
Τραγούδι: Αλέξανδρος Ιερονυμίδης

Φιλεντέμ http://youtu.be/4hIGj6ZsAQM
Μουσική: παραδοσιακή
Στίχοι, διασκευή μουσικής & νέα μουσική: Νίκος Ξυλούρης
Διασκευή: Γιάλα