Σήμερα και αύριο το φεστιβαλάκι


To «ΦεστιβαλάΚι», όπως υποδηλώνει και το όνομα, είναι ένα σύγχρονο φεστιβάλ με καταγωγή από την Κρήτη… ένας ετήσιος, πολυσυλλεκτικός θεσμός με επίκεντρο τις τέχνες και την κουλτούρα της Κρήτης που δημιουργείται με την ενεργή συμμετοχή του κοινού.
Στοχεύει, ως φεστιβάλ αλλά και ως κοινότητα ανθρώπων με κοινό πάθος για τον κρητικό πολιτισμό, να προστατεύσει, να μεταδώσει και να αναπαράγει την καλλιτεχνική κουλτούρα της Κρήτης, συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας – με σύγχρονο τρόπο και μέσα – τις πολιτιστικές παραδόσεις και τις σύγχρονες πολιτιστικές τάσεις του τόπου (μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, δρώμενα, διάλογο και συμμετοχή), αποσκοπώντας να γεφυρώσει το χθες με το σήμερα, για το αύριο.
Έρχεται να δώσει βήμα έκφρασης σε κοινό και καλλιτέχνες – με κοινή πηγή έμπνευσης την Κρήτη – και παράλληλα να δημιουργήσει ένα δυναμικό πυρήνα προστασίας, ανάδειξης, έμπνευσης, αναπαραγωγής και μετάδοσης του κρητικού πνεύματος τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες που έρχονται να γνωρίσουν την Κρήτη και τον πολιτισμό της.
Το φεστιβάλ διεξάγεται στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στην πύλη Βιττούρι (στην περιοχή Βίγλα).
Η πύλη βρίσκεται στο κέντρο της πόλης πάνω από το πάρκο του Γεωργιάδη και απέχει από την πλατεία Ελευθερίας μόλις 2 λεπτά με τα πόδια. Περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα στο φεστιβαλάκι.gr