Μία συναυλία για τα "καμμένα" της Βιάννου


Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιφέρειας του Δήμου Βιάννου, οι σύλλογοι των καταγόμενων από τη Βιάννο, του Ηρακλείου, το Πνευματικό Κέντρο Βιάννου «Περικλής Βλαχάκης», o Σύλλογος θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου οργανώνουν συναυλία τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με την αφιλοκερδή συμμετοχή εκλεκτών καλλιτεχνών υπό την αιγίδα του Δήμου Βιάννου και της  Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.  

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10€, ενώ τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ο δήμος Βιάννου για τους πυρόπληκτους.
Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς είναι: (αλφαβητικά) οι Βαγγελης Βαρδάκης, Γιάννης Κασωτάκης, Μιχάλης Κονταξάκης, Μπάμπης Παρασκάκης, Ross Daly, Δημήτρης Σγουρός, Βασίλης Σταυρακάκης και Ψαραντώνης. 
"Με τον τρόπο αυτό εκφράζουν την συμπαράσταση τους στους ανθρώπους που επλήγησαν από την καταστροφική επέλαση της φωτιάς στα σπίτια, στις καλλιέργειες, στο ζωικό κεφάλαιο αλλά και στις υποδομές. Καταστράφηκαν περιουσίες που θα κάνουν χρόνια να αποκατασταθούν και να επανέλθει η οικονομία του τόπου στην προηγούμενη κατάσταση της. Το οικοσύστημα έχασε την ισορροπία του με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. 
Επισημαίνεται το κενό πυροπροστασίας που αναδείχτηκε τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή και την πλήρη αδιαφορία του κράτους, για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό των υπηρεσιών κατάσβεσης εν μέσω θέρους. Απευθύνεται φωνή αγωνίας προς την πολιτική ηγεσία του κράτους και τις υπηρεσίες του και ζητούν σταθούν αρωγοί στους πληγέντες της περιοχής. Εκφράζουν την στήριξη τους τον Δήμο Βιάννου στις διεκδικήσεις του ώστε να κηρυχτεί η περιοχή πυρόπληκτη και να γίνουν τα απαιτούμενα έργα αποκατάστασης και προστασίας.
Χρησιμοποιείται ο πολιτισμός σαν ασπίδα στην επιδιωκόμενη υποβάθμιση που επιχειρείται από ξένους επενδυτές στην περιοχή με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή της φυσιογνωμίας του τόπου. Είναι μια συναυλία που εκφράζει την αγωνία για το αύριο του τόπου", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.