Ο Κώστας και η Μαρία Σκουλά παρουσιάζουν τα "Δύο τόξα"


Ο Κώστας Σκουλάς και η Μαρία Σκουλά είναι αδέρφια και κατάγονται από μουσική οικογένεια των Ανωγείων της Κρήτης. Ο πατέρας τους Μανώλης Σκουλάς και ο θείος τους Δημήτρης Σκουλάς είναι απ' τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους λαουτιέρηδες και τραγουδιστές στην Κρήτη, ενώ ο παππούς τους Νεοκλής Σαλούστρος υπήρξε απ' τους σπουδαιότερους μαντολινάρηδες της εποχής του γράφοντας ιστορία με
τον πρωτομάστορα της κρητικής μουσικής Μανώλη Πασπαράκη ή Στραβό.
Από παιδική ηλικία ξεκίνησαν να ασχολούνται με την κρητική λύρα έχοντας δάσκαλο το Γιάννη Χαιρέτη. Σταδιακά άρχισαν να ασχολούνται επαγγελματικά παίζοντας σε γάμους, πανηγύρια και παντός τύπου κοινωνικές εκδηλώσεις και μαγαζιά εντός και εκτός Κρήτης και στο εξωτερικό. Έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς εκτός απ' τον πατέρα τους και το θείο τους και με μερικούς απ' τους πιο καταξιωμένους μουσικούς της Κρήτης όπως το Γιάννη Ξυλούρη (Ψαρογιάννη), το Γιώργο Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), το Λάμπη Ξυλούρη, το Μιχάλη και Αντώνη Φραγκιαδάκη, το Γιώργο Βρέντζο (Κάτη), το Βασίλη Ξυλούρη, τον Κώστα Καλλέργη (Κουρούπη), τους Πετρίτες κ.α.
Η δημιουργία αυτής της εργασίας ξεκίνησε πριν δύο χρόνια στην προσπάθειά τους να συνυπάρξουν μουσικά. Στο δίσκο συμπεριλαμβάνονται καινούριες δικές τους συνθέσεις και κάποιες παλαιότερες στο παραδοσιακό ύφος, ενώ χρησιμοποιήθηκε και η πολυφωνία. «Η παράδοση άλλωστε, όπως και η ζωή, δεν είναι κάτι στατικό, αλλά κάτι διαρκώς εξελισσόμενο. Είναι λάθος να την ταυτίζουμε με τη συντήρηση και την οπισθοδρόμηση, αφού η ίδια είναι μια έννοια εξελικτική, όπου κάποια στοιχεία πολιτισμού του παρελθόντος επιβιώνουν στο παρόν και συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους προς το μέλλον». 
Η παρουσίαση του cd θα γίνει στο Μήλον της Έριδος την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012
Λαούτο: Γιώργος Μανωλάκης, Γιώργος Τσίγκος, Δημήτρης Μπέρκης