Η Άλλη Μπάντα στο μικρό κηποθέατρο

Η Άλλη μπάντα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 στο Ηράκλειο της Κρήτης από δύο μουσικούς τον Νίκο Μανιουδάκη και τον Δημήτρη Ζωγραφάκη. Το να δημιουργήσουν μια μουσική μπάντα, υπήρχε πολλά χρόνια πρίν σαν σκέψη, αλλά πραγματοποιήθηκε το χειμώνα του 2010. Και οι δυο τους, χρόνια ταξιδεμένοι στα μονοπάτια της κρητικής μουσικής πάνε στην «Άλλη μπάντα» και ανοίγονται στις λεωφόρους του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.
Δυο πράγματα δηλώνει η ονομασία του συγκροτήματος Άλλη μπάντα , πρώτον στην άλλη μεριά και δεύτερον μια καινούρια μπάντα που εισέρχεται στο χώρο της έντεχνης μουσικής.
Επηρεασμένοι έντονα από τον τόπο τους, δίνουν έμφαση και χρώμα , μέσα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι και μας δείχνουν την καταγωγή τους, με τον επιθετικό και συγχρόνως γλυκό ήχο της λύρας και την αρμονία της ακουστικής κιθάρας , ενώ η ηλεκτρική κιθάρα , τα drums , και το μπάσο που πλαισιώνουν την Άλλη μπάντα επαναστατούν και δημιουργούν κάποιες φορές rock καταστάσεις .
Η Άλλη μπάντα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο κοινό του Ηρακλείου και μας υπόσχεται ακόμα περισσότερα, έχει συμμετάσχει σε support band σε τρεις μεγάλες συναυλίες, του Θάνου Μικρούτσικου και του Χρήστου Θηβαίου το καλοκαίρι του 2011, του Βασίλη Παπακωνσταντίνου το καλοκαίρι του 2012 και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη το καλοκαίρι του 2013.
Η «Άλλη Μπάντα» έχει ετοιμάσει μια συναυλία απο ολόκληρο το μουσικό φάσμα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, τραγούδια αγαπημένων τραγουδοποιών και συνθετών διαφορετικών γενεών, που έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια. Ένα μουσικό ταξίδι με αναφορές τραγουδιών από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη έως τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, από τον Θάνο Μικρούτσικο έως τον Πάνο και Χάρη Κατσιμίχα και από τον Παύλο Σιδηρόπουλο ως στον Αρχάγγελο Νίκο Ξυλούρη.και όχι μόνο, καθώς ακούγονται τραγούδια από την δισκογραφία των μελών του συγκροτήματος Δημήτρη Ζωγραφάκη και του Νίκου Μανιουδάκη και κάποια ακυκλοφόρητα κομμάτια που έχουν τις πρώτες τους επαφές με το κοινό “Μ’ ένα τραγούδι συντρόφια’’ στα χείλη, θα ταξιδεύουμε στις “Λεωφόρους της ζωής’’, ενώ το ρεφρέν θα μας θυμίζει ένα “Χωρισμό’’, και ο Νίκος θα τραγουδάει για τις “Ομορφιές του κόσμου’’ ακούγοντας το Δημήτρη να λέει για ένα “Μυστικό’’.

Η ''Άλλη μπάντα'' αποτελείται από 5μελές συγκρότημα που το πλαισιώνουν οι εξής μουσικοί: Νίκος Μανιουδάκης (φωνή, λύρα, κιθάρα), Δημήτρης Ζωγραφάκης (φωνή, κιθάρα), Δημήτρης Νεονάκης (ηλεκτρική κιθάρα), Αλέκος Χατζάκης (μπάσο), Ευθύμης Φασουλάκης (drums)

Τρίτη 6 Αυγούστου, Μικρό Κηποθέατρο "Μ. Χατζιδάκις", Ηράκλειο, Ώρα έναρξης 21:30, Είσοδος 5 euro
Διοργάνωση: Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η)