Στη Σητεία το Κουαρτέτο Κρητικής Μουσικής

Στις 19 Αυγούστου το Κουαρτέτο Κρητικής Μουσικής θα δώσει μια δίωρη παράσταση στη Σητεία, στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Στα Κόκκινα» στο άλσος Χλουβεράκη το οποίο διοργανώνει με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας, δίδοντας την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να απολαύσουν το πρωτότυπο αυτό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που συνδυάζει τη μουσική το τραγούδι και τον χορό με την σύγχρονη δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό.
Στη συνέχεια το κουαρτέτο θα ετοιμαστεί για τη Φθινοπωρινή Ευρωπαϊκή του περιοδεία η οποία έως τώρα αριθμεί τη συμμετοχή του στη μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση για τη μουσική του κόσμου (Womex) στο Cardiff της Ουαλίας (26 Οκτωβρίου), μία συναυλία στη Βόρεια Γαλλία στην πόλη Arques (31 Οκτωβρίου) και μία συναυλία στο Παρίσι η οποία σχεδιάζεται να ηχογραφηθεί και να βιντεοσκοπηθεί με στόχο την επικείμενη έκδοση cd και DVD.
Η Ευρωπαϊκή περιοδεία του Κουαρτέτου Κρητικής Μουσικής τον περασμένο Ιούνιο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας στο εξωτερικό τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο το ίδιο το σχήμα όσο και η μουσική του νησιού μας.
Αναλυτικότερα, το Κουαρτέτο περιόδευσε ξεκινώντας από το Παρίσι, διοργανώνοντας βραδιά κρητικού χορού στις 8 Ιουνίου στην περιοχή Montreuil. Την επαύριο 9 Ιουνίου έδωσε συναυλία στο φεστιβάλ “Parfums de Musique” που διοργανώθηκε στον κήπο L’ Hay Les Roses, νοτιοανατολικά της «Πόλης του Φωτός». Στη συνέχεια κινήθηκε Βορειότερα, συμμετέχοντας στο φεστιβάλ της μικρής πόλης Haapavesi στην κεντρική Φινλανδία, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από τη γύρω περιοχή. Τέλος έκλεισε τις παραστάσεις του Ιουνίου με το φεστιβάλ της πόλης Martigny στην Ελβετία, στους πρόποδες του «Λευκού όρους» (Mont Blanc, της υψηλότερης κορυφής των Άλπεων).
Ο Στέλιος Πετράκης, συνθέτης και καλλιτεχνικός επιμελητής του κουαρτέτου δεν κρύβει την ικανοποίησή του για τις επιτυχημένες αυτές παραστάσεις καθώς είναι πολύ σπάνιο το να διαγράφει μία τόσο αξιόλογη πορεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενα τόσο νεοσύστατο σχήμα.[cretalive]