Ο "Αετογιάννης" χορεύει για την Αρχιεπισκοπή

Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ" (www.Aetogiannis.gr) είναι προσκεκλημένος από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την Διακονία Αγάπης να επιμεληθεί το καλλιτεχνικό μέρος της φιλανθρωπικής εκδήλωσης που οργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 10 Νοεμβρίου, το μεσημέρι, παραμονή της Εορτής του Προστάτη της πόλεως του Ηρακλείου.
H «Διακονία Αγάπης» αποτελεί μια δράση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης με στόχο την στήριξη 800 άπορων πολυμελών οικογενειών της πόλης μας. Ξεκίνησε το 2011 και με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης, Συλλόγων, Επιχειρήσεων και ιδιωτών δίνει καθημερινά μαθήματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Στον χώρο της (Οδός Νικ. Πλαστήρα 27, τηλ. 2810390108) καθημερινά συγκεντρώνονται και προσφέρονται τρόφιμα, ρουχισμός, οικιακός εξοπλισμός ενώ κάθε Τρίτη και κάθε Πέμπτη διανέμει κατ’ οίκον φαγητό σε πολυμελείς άπορες οικογένειες.
Η συνεστίαση πραγματοποιείται από την Αρχιεπισκοπή με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τα συσσίτια και τα φιλόπτωχα ταμεία και θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων Κουρήτες, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 12:30. Στο χώρο θα παραβρεθεί ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος καθώς επίσης και εκπρόσωποι ενοριών ενώ ενοριακές χορωδίες θα ανοίξουν μουσικά την εκδήλωση.
Ο Όμιλος Αετογιάννης θα παρουσιάσει ,αρχικά, πολλούς παλαιούς -ξεχασμένους- χορούς της Κρήτης, με παράλληλη προβολή των ιστορικών και λαογραφικών τους στοιχείων. Επίσης, θα παρουσιαστούν οι χορογραφίες γνωστών και διαδεδομένων χορών του τόπου, οι οποίοι θα ξεσηκώσουν τον κόσμο και θα δώσουν ιδιαίτερο παλμό στην εκδήλωση. Στη λύρα και το τραγούδι ο Νίκος Ηλιάκης, στα λαγούτα οι Μηνάς Μπαλτζάκης και Γιώργος Σκουλούδης, στα πνευστά και κρουστά ο Φραγκίσκος Μπαλτζάκης.
Μετά το πέρας του καλλιτεχνικού μέρους της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει παραδοσιακό κρητικό γλέντι για όλο τον κόσμο από το μουσικό συγκρότημα του Νίκου Ηλιάκη, ώστε όλοι οι παρευρισκόμενοι να συνδυάσουν την προσφορά με την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση!