Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του Apple Mac Pro


Η εμφάνιση και η αισθητική καθιστούν τον Mac Pro ξεχωριστό στο είδος του, ενώ καταλαμβάνει το 1/8 του όγκου του παλαιότερου Mac Pro, καθιστώντας τον έναν από τους μικρότερους σε μέγεθος επαγγελματικούς υπολογιστές τέτοιας ισχύος στον κόσμο. Το ενεργειακό του αποτύπωμα επίσης, είναι μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν.

Η εταιρεία επανασχεδίασε τον Mac Pro, χρησιμοποιώντας μία τεχνική που ονομάζει Unified Thermo Core. Αντί λοιπόν να χρησιμοποιήσει ξεχωριστές ψύκτρες για κάθε υποσύστημα, όπως για τους επεξεργαστές ή τους επεξεργαστές γραφικών ή ακόμα και για τα σύστηματα τροφοδοσίας τους, με την τεχνική Unified Thermo Core, ένας ειδικός αλουμινένιος πυρήνας στο κέντρο της κατασκευής, σαν τεράστια ψύκτρα παρέχει στον Mac Pro όλα όσα χρειάζεται από άποψη ψύξης. Επιπλέον, η σχεδίαση του, παρότι ιδιαίτερα «compact» επιτρέπει την αναβάθμιση ορισμένων υποσυστημάτων του.

Η φθηνότερη έκδοση του Mac Pro διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Xeon E5-1620 v2 στα 3,7GHz με 10MB L3 Cache, 12GB RAM, δύο κάρτες γραφικών AMD FirePro D300 με συνολικά 2560 Radeon cores και 4GB μνήμης GDDR5 καθώς και SSD χωρητικότητας 256GB. Όσο αφορά στις δυνατότητες συνδεσιμότητας και δικτύωσης, περιλαμβάνονται τέσσερις θύρες USB 3.0, έξι Thunderbolt 2.0, δύο θύρες Gigabit Ethernet, μια HDMI 1.4, ασύρματες τεχνολογίες Bluetooth 4.0, WiFi 802.11a/b/g/n/ac Dual Band όπως επίσης και υποδοχές για ακουστικά και μικρόφωνο.

Το κόστος της φθηνότερης έκδοσης είναι $2999 δολάρια. Αν τον «μαξάρετε» όσο αφορά στις προδιαγραφές hardware, τότε το κόστος του μπορεί να πλησιάσει τα $10.000.