Συνεχίζεται η έκθεση για την τέχνη της υφαντικής στην Κρήτη

Μέχρι την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η Έκθεση της Αποστολής Πηνελόπη Gandhi - η Ιερή τέχνη της Υφαντικής στη Κρήτη στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, όπου κάθε ημέρα πολλοί Αθηναίοι, καθώς και τα σχολεία της Αθήνας, επισκέπτονται και απολαμβάνουν τις υφάντριες να υφαίνουν στο κρητικό αργαστήρι τα προαιώνια ξόμπλια του νησιού, τα φυσικά νήματα και τις φυτικές βαφές που χρησιμοποιούν στα υφαντά τους.

Από την αρχή της Έκθεσης, πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή, οι σπουδές του νήματος..νοήματος, με την συμμετοχή δεκάδων επισκεπτών κυρίως νέων, οι οποίοι δηλώνουν την επιθυμία της συμμετοχής τους στην Αποστολή.

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκ. η κ. Βιργινία Ματσέλη, Αν. Διευθύντρια της Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομίας του Υπουργείου Πολιτισμού και ο καθ. Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ν. Σταμπολίδης μίλησαν με θέμα : «Η Υφαντική και οι κασέλες» και «Αρχόντισσες υφάντρες στον Όμηρο και την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου» αντιστοίχως.

Τις ίδιες ημέρες Υφάντριες της Αποστολής Πηνελόπη Gandhi, ύφαναν, έκλωσαν και νηματοποίησαν μαλλί, μίλησαν για την υφαντική και γέμισαν τις καρδιές των 3.000 παιδιών που επισκέφτηκαν το Μουσείο Μπενάκη στο κτήριο της οδού Πειραιώς, στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που διοργάνωσε το Μουσείο και ήταν εντυπωσιακή η χαρά κι η συμμετοχή τους.