Μονομαχία Google και Microsoft για τα ίχνη του Άγιου Βασίλη


O ανταγωνισμός ανάμεσα σε Microsoft and Google φτάνει μέχρι το Βόρειο Πόλο, καθώς το διαδίκτυο αναζητά τον πρώτο που θα εντοπίσει τον Άγιο Βασίλη αυτά τα Χριστούγεννα.

Σε νέα ιστοσελίδα της Google (google.com/santatracker) δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε παιχνίδια με τάρανδους, καλικάντζαρους και πληροφορίες για τον Άγιο Βασίλη σχετικά με τα δώρα που θα δώσει, όσο τα παιδιά παγκοσμίως μετρούν τις μέρες για τα Χριστούγεννα.

«Ομάδα από μηχανικούς της Google δουλεύουν σκληρά για να εντοπίσουν το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη. Χρησιμοποιούν προηγμένους χάρτες και τεχνολογία», αναφέρει στο μπλοκ του, ο Διευθυντής Δημιουργίας Καλικαντζάρων, Σάντυ Ράσελ.

Η Google δημιούργησε λογισμικό για να συμπεριλάβει τις συσκευές Android, καθώς και την φόρμουλα αναζήτησης του Chrome, στην αναζήτηση του Άγιου Βασίλη.

«Χρησιμοποίησε το κινητό σου για να εξασκηθείς στο πέταγμα μαζί με τα ξωτικά ή για να χρησιμοποιήσεις το τάμπλετ σου ώστε να ακολουθήσεις τον Άγιο Βασίλη στην αποστολή παράδοσης των δώρων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», προτείνει ο Ράσελ.

«Αν έχεις την σχετική εφαρμογή με τον «ειδικό εντοπιστή» του Άγιου Βασίλη, μπορείς να εξερευνήσεις το χωριό του από την τηλεόραση σου».

Παράλληλα, η Microsoft συνεργάστηκε με την Βορειο-αμερικανική Άμυνα Αέρος (NORAD) για να δημιουργήσει τον «εντοπιστή» του Άγιου Βασίλη με την βοήθεια συστημάτων ραντάρ και τεχνολογιών, όπως οι χάρτες Bing και το λογισμικό Windows.

Η NORAD που εδρεύει στο Κολοράντο, λειτουργεί με στόχο την προστασία της Βορείου Αμερικής παρακολουθώντας τον εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο.

«Αφού παρακολουθούμε τον εναέριο χώρο, έτσι κι αλλιώς, είναι λογικό να παρακολουθούμε και τον Ρούντολφ», είπε η υπέυθυνη του πρότζεκτ, Μαρίσα Νοβομπιλσκι.

Η NORAD παρακολουθεί την πορεί ατου Άγιου Βασίλη από το 1955, αλλά είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με την Microsoft για τον ίδιο σκοπό. Η Microsoft δημιούργησε μία ιστοσελίδα (noradsanta.org) με παιχνίδια, βίντεο και άλλα.

«Μια φορά και έναν καιρό, τα παιδιά θα πρέπι να ακούσουν του γονείς τους ότι ο Άγιος Βασίλης έρχεται, αλλά θα σταματήσει στο σπίτι τους μόνο αν πανε για ύπνο», σύμφωνα με την Microsoft.

Τώρα, μόνο με μια ιστοσελίδα, μια εφαρμογή στο κινητό ή κάνοντας μία κλήση στην NORAD, τα παιδιά θα γνωρίζουν την ακριβή θέση του Άγιου Βασίλη στον κόσμο.
[seleo.gr]