Από συλλογές, επανακυκλοφορίες, remastering, άλλο τίποτα. Μετά από κάμποσες δεκαετίες, οι Μπιτλς εξακολουθούν να συνεγείρουν τα πλήθη και να πουλάνε.


Πρόκειται για 59 ανέκδοτες εκτελέσεις, οι οποίες ήταν για λογαριασμό του BBC και διατίθενται αποκλειστικά από την διαδικτυακή υπηρεσία iTunes. Υπήρξε αρκετό… νομικό παρασκήνιο μέχρι το εν λόγω άλμπουμ να φτάσει στο iTunes, όπως αναφέρει και σημερινό δημοσίευμα των Νέων.

Συγκεκριμένα υπήρξε μια απρόοπτη εξέλιξη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων. Σύμφωνα με αυτήν, οι μουσικές ηχογραφήσεις προστατεύονται για εβδομήντα χρόνια εκτός από όσες απλώς σκονίζονται σε κάποια αποθήκη, που καλύπτονται μόνο για πενήντα.

Με την προθεσμία λοιπόν να εκπνέει εντός του τρέχοντος έτους, η εταιρεία Apple (απλή συνωνυμία με τη «μητέρα» των iTunes) αποφάσισε να διαθέσει στην αγορά όλο το αξιοπρεπές υλικό που ηχογράφησαν οι Beatles μέσα στο 1963. Σε αντίθεση περίπτωση θα μπορεί να το εμπορευτεί οποιοσδήποτε το αποκτήσει.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ σαφώς και δεν έχει την αίγλη του κλασικού «Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band», οι ακροατές όμως θα μπορούν να απολαύσουν τραγούδια όπως τα «Bad to me» και «I” m in love», που το συγκρότημα έγραψε αλλά παραχώρησε στους Dakotas, όπως και πάνω από μία εναλλακτικές βερσιόν των «She loves you», «A taste of honey» και άλλων.

[thepaper.gr]