Ένοχοι και αθώοι: 23 ιστορίες που δεν είδαμε στη «Μηχανή του χρόνου»


Χαράτσια, δωσίλογοι, ευεργέτες, επαναστάτες, πληρωμένοι δολοφόνοι…

Είκοσι τρεις ιστορίες από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή περιλαμβάνει το νέο βιβλίο «Ένοχοι και αθώοι. 23 ιστορίες από τη “Μηχανή του χρόνου”», των Χρίστου Βασιλόπουλου και Δημήτρη Πετρόπουλου, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη.

Χαράτσια, δωσίλογοι, ευεργέτες, επαναστάτες, πληρωμένοι δολοφόνοι. Έλληνες που φόρεσαν τη στολή των ναζί και ξένοι εθελοντές που πολέμησαν για την Ελλάδα.

Ο Χρίστος Βασιλόπουλος και ο Δημήτρης Πετρόπουλος παρουσιάζουν στο δεύτερο βιβλίο τους 23 ιστορίες που ποτέ δεν είδαμε στην τηλεοπτική εκπομπή. 

Από τη διαγραφή των χρεών επί Σόλωνα, τα χαράτσια της Τουρκοκρατίας και την τιμωρία διεφθαρμένων πολιτικών, που επιβλήθηκε τις πρώτες δεκαετίες της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας, αλλά φυσικά δεν είχε καμία συνέχεια, μέχρι την κατάληψη της Ρόδου από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, που την πήρε από τους Ιωαννίτες ιππότες μετά από προδοσία, αλλά και την ιστορία του γιατρού Παπανικολάου που όλοι γνωρίζουν, ότι εφηύρε το τεστ Παπ, αλλά λίγοι ξέρουν ότι πολέμησε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα πρώτα χρόνια στην Αμερική, πείνασε και αναγκάστηκε να γίνει πωλητής χαλιών.