Στην Κολοκοτρώνη 8 κρύβεται ο Χριστόδουλος Ξηρός!


Αποκάλυψη σοκ. Στην Κολοκοτρώνη 8, στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών» κρύβεται ο Χριστόδουλος Ξηρός!

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο, συνάδελφο και συνβάζελο Γιάννη Πρετεντέρη που στο προχθεσινό του πάντα ωραίο άρθρο στα «Νέα» έγραφε ότι «χρειάζονται πολλοί “χρήσιμοι ηλίθιοι” που περισσεύουν στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, οι οποίοι “θα ανοίξουν τις πόρτες της φυλακής” σε εγκληματίες, που θα τους επιτρέψουν να αποκτήσουν φωνή στην κοινωνία, που θα τους βοηθήσουν να κατασκευάσουν πολιτικά άλλοθι».

Θα βοηθήσω μάλιστα τον Γιάννη να τεκμηριώσει και να αποδείξει τα όσα προσθέτει στη συνέχεια, ότι οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» δεν έχουν πάρει μόνο συνέντευξη του Δημήτρη Κουφοντίνα και ούτε σταμάτησαν στην απαράδεκτη ανακοίνωση των «Φίλων και Συντρόφων» Κουφοντίνα.

Προχώρησαν πολύ παραπέρα. Αυτό που δεν ξέρει ο Γιάννης -και πώς να το ξέρει- είναι πως οι χρήσιμοι ηλίθιοι κρύβουν τον Χριστόδουλο Ξηρό στην Αθήνα. Οχι σε κάποια γιάφκα ή σε κάποιο πολυτελές διαμέρισμα των χρησίμων ηλιθίων αλλά και πλουσίων συντακτών, αλλά μέσα στα ιστορικά γραφεία της οδού Κολοκοτρώνη 8, στον δεύτερο όροφο, που χρησιμοποιούνται τώρα για γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Η λέξη «κρύβουν» είναι υπερβολική γιατί ο Ξηρός κυκλοφορεί ανετότατα στον χώρο. Παρά το γεγονός ότι οι συντάκτες είναι ο ένας πάνω στον άλλο, βρέθηκε αμέσως γραφείο για την πάρτη του και υποδύεται ο αδίστακτος εγκληματίας έναν από τους χρήσιμους ηλίθιους δημοσιογράφους.

Αντε να φανταστεί ο Δένδιας ότι ο Ξηρός κρύβεται λίγη απόσταση από το Σύνταγμα, ενώ αυτός ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή σε όλη την Αθήνα και όχι μόνο.

Στον Ξηρό έχει δοθεί και υπολογιστής και ενώ όλοι λέγαμε ότι θα γράφει καμιά προκήρυξη για να το έχουμε βαρβάτο αποκλειστικό, ξημεροβραδιάζεται στο φέισμπουκ και κάνει αιτήματα φιλίας όχι μόνο σε γκόμενες, αλλά και στον ίδιο τον Δένδια, που πώς να μην πιστέψει ότι κάποιος τον τρολάρει με το όνομα «Χριστόδουλος Ξηρός».

Στα υπόψη του Γ. Πρετεντέρη ότι ο άφαντος τρομοκράτης συμμετέχει και στην καθημερινή διευθυντική σύσκεψη με τους αρχισυντάκτες. Αυτός μάλιστα πρότεινε τον χθεσινό πρωτοσέλιδο τίτλο «Πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο» για το Ταμιευτήριο και έθαψε βέβαια τη δική του απόδραση και παραβίαση του πενθημέρου αδείας. Κι έχωσε μετά και νέες δηλώσεις Κουφοντίνα.

Εχει γνώμη δε και άποψη για τα πάντα και ήθελε επιτακτικά να μπει μεγαλύτερο το θέμα του Ολυμπιακού που διασύρθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο και έλεγε αγριεμένος ότι οι παίκτες πρέπει να εκτελεστούν όλοι με 45άρι για την απαράδεκτη απόδοσή τους, ρεζίλια των σκυλιών.

Κατά τα άλλα, είναι πολύ ήσυχος, ο πιο ήσυχος από όλους, αφού στη χθεσινοβραδινή συνέλευση των συνεταιριστών δημοσιογράφων ήταν ο μόνος που δεν πλακώθηκε κι έκανε τον σταυρό του γι” αυτά που έβλεπε να γίνονται.

Αποκαλύπτω εσωτερικά μυστικά, αλλά χρειάζεται να γίνει για τον φίλο Πρετεντέρη, που καλά έκανε και ξεμπρόστιασε τους «χρήσιμους ηλίθιους» της ανά χείρας σας εφημερίδας.

Είναι δε τόσο το θράσος των χρήσιμων ηλιθίων που προσκαλούν τον κ. Πρετεντέρη για απόψε στις 8, στην Κολοκοτρώνη 8, γιατί θα γίνει σούπερ γλέντι με το μπαγλαμαδάκι του Χριστόδουλου Ξηρού.

Το θέμα αυτό μπορεί να το μπουμπουνίσει τη Δευτέρα στην εφημερίδα του. Να πάρει επίσης αποκλειστικά πλάνα για την «Ανατροπή» και να κερδίσει βέβαια θριαμβευτικά το βραβείο Πούλιτζερ ο Γιάνναρος. Λοιπόν, απόψε στις 8, Κολοκοτρώνη 8!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
[Λάκης Μπέλος]