Χημικά της Συρίας θα ταφούν στη θάλασσα της Κρήτης; Όλη η αλήθεια.


Γίνεται ένας χαμός στο διαδίκτυο,ακόμα μια φορά η επανάσταση του πληκτρολογίου καλά κρατεί.

Άρθρο του BBC λέει πως τα χημικά από την Συρία θα καταστραφούν και θα ταφούν στα ανοιχτά της Κρήτης;

Δείτε το με τίλο.

SOS: Στη θάλασσα της Κρήτης θα ρίξουν τα χημικά όπλα της Συρίας

Αυτό είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό θέμα και πρέπει να μας απασχολήσει αλλά θα το δούμε μακριά από τραβηγμένα άρθρα που σπέρνουν τον πανικό και τον φόβο δίχως λόγο ακόμα μια φορά.

Ψάξαμε στην ιστοσελίδα του BBC να δούμε που σταματάει και που ξεκινά το ψέμα στην αφυπνισμένη ελληνική μπλογκόσφαιρα.

Συμμερίζομαι την ανησυχία που υπάρχει για ένα τέτοιου είδους εγχείρημα,την καταστροφή των χημικών στην θάλασσα και τους κινδύνους για το περιβάλλον και την υγεία από τυχόν διαρροή κατά την διάρκεια της όλης διαδικασίας

Δεν προκύπτει όμως μέσα από το άρθρο του BBC πως τα χημικά θα καταστραφούν και θα ταφούν στη Κρήτη όπως ισχυρίζονται τα άρθρα που έχουν κατακλύσει την ελληνική μπλογκόσφαιρα.

Το άρθρο είχε τίτλο

Germany agrees to help destroy Syria's chemical weapons
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-25664162


Τα χημικά θα καταστραφούν επάνω στο πλοίο σε διεθνή χωρικά ύδατα και πλησίον της Ιταλίας και θα αποθηκευθούν σε γερμανικό έδαφος καθώς η Γερμανία σύμφωνα με την δήλωση του υπ.Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier θα επωμιστεί τις ευθύνες τελικά παρά την αρχική τους άρνηση.

Το σχέδιο έχει ως εξής.

1.Οι συριακές αρχές θα επωμιστούν το βάρος της ασφαλούς μεταφοράς των χημικών όπλων από όλη την χώρα στο λιμάνι της Λατάκειας με τους Ρώσους να προμηθεύουν τη Συρία με θωρακισμένα φορτηγά και τους Αμερικάνους με κοντέινερ εφοδιασμένα με συστήματα δορυφορικού εντοπισμού.

2.Η Ρωσία θα επωμιστεί το βάρος της ασφάλειας κατά την διάρκεια της φόρτωσης των χημικών στο λιμάνι της Λατάκειας με την Φινλανδία να συνδράμει με μια ομάδα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών,η Κίνα έχει στείλει 10 ασθενοφόρα και η οι ΗΠΑ επωμίζονται την διαδικασία της απολύμανσης.

3.Δανία,Ρωσία,Κίνα και Νορβηγία θα στείλουν πλοία συνοδείας για την ασφαλή μετάβαση των χημικών σε λιμάνι της Ιταλίας.

4.Στην Ιταλία θα φορτωθούν σε αμερικανικό πλοίο με την ονομασία MV CAPE RAY όπου και θα καταστραφούν σε διεθνή χωρικά ύδατα στα ανοιχτά της Ιταλίας με την διαδικασία της υδρόλυσης και τα λιγότερο τοξικά χημικά θα σταλούν στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και θα τα μεταφέρουν πλοία της Νορβηγίας και της Δανίας.

Το πλοίο με τα χημικά θα το συνοδεύσουν αρκετά πολεμικά πλοία συνοδείας για αποτροπή επίθεσης από επαναστάτες όπως βλέπουμε και στο πρώτο άρθρο του BBC από το Νοέμβριο του 2013
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-25146980

Σίγουρα υπάρχει μια ανησυχία για τον φόβο της διαρροής των χημικών αλλά γιατί δεν παρουσιάζουν το άρθρο όπως έχει και που δεν αναφέρει την περιοχή της Κρήτης;

Το ότι τα χημικά θα καταστραφούν σε διεθνή χωρικά ύδατα αυτό δεν σημαίνει πως αν υπάρξει διαρροή δεν θα επηρεάσει και την δική μας θαλάσσια περιοχή αλλά μέχρι εκεί.

Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς οι ίδιοι το άρθρο του BBC δεν λέει πως τα χημικά θα ταφούν στη Κρήτη.

Γιατί στην αφυπνισμένη ελληνική μπλογκόσφαιρα δεν παρουσίασαν το αυθεντικό άρθρο του BBC;