Καινούριος Βασίλης Μαυρογεωργίου σε «Μπετονένια παραλία»


Μελλοντολογικό θρίλερ το νέο του έργο που παρουσιάζεται από τα τέλη Ιανουαρίου στο Skrow.

Με τριπλή ιδιότητα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Skrow ο Βασίλης Μαυρογεωργίου. Στο νέο θέατρο του Παγκρατίου, που εγκαινιάστηκε καταμεσής του περασμένου καλοκαιριού κι έχει τον ίδιο για επικεφαλής, παρουσιάζει το νέο του έργο «Μπετονένια παραλία» από τα τέλη Ιανουαρίου. Πρόκειται για ένα μελλοντολογικό θρίλερ που προβάλλει την Αθήνα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον της. 

Στο προσεχές… 2088, όπου μια παραλία από μπετόν δεσπόζει στην πάλαι ποτέ πλατεία Ομονοίας, η πρωτεύουσα έχει διαμορφωθεί ως πόλη-κράτος και βρίσκεται κάτω από το ζυγό ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος με σύμβολο το μαύρο κοτόπουλο. Τη διακυβέρνηση του κρατιδίου κατέχει ένας δικτάτορας βιρτουόζος βιολιστής κρυφός και θαυμαστής του Κορσακόφ την ώρα που νέου τύπου τρομοκράτες απειλούν το ανθρώπινο DNA με υποβιβασμό στα επίπεδα του σκίουρου… 

Το κείμενο και η σκηνοθεσία ανήκει στον Βασίλη Μαυρογεωργίου που παράλληλα θα πρωταγωνιστεί μαζί με τους Δανάη Επιθυμιάδη, Κατερίνα Μαυρογεώργη και Σεραφείμ Ράδη. Την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς, που φέτος μας εξέπληξε ευχάριστα και με τη μουσική της παιδικής παράστασης του θεάτρου «Πορεία», «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης».