Η μέρα που ο Άλμπερτ Αϊνστάιν φοβόταν έφτασε.


Κάποιος, έχει βάλει μαζί μια συλλογή από φωτογραφίες που απεικονίζουν νέους, στην παραλία, σε γήπεδο, σε εστιατόρια και καφέ, η στο αυτοκίνητο να ασχολούνται με τα κινητά τηλέφωνά τους, αγνοώντας πλήρως το τι συμβαίνει ακριβώς μπροστά τους.

Οι εικόνες μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικές, για το πόσο οι νέοι αγαπάνε και ασχολούνται με την τεχνολογία, αγνοώντας πολλές φορές σημαντικές στιγμές της ζωής τους, αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό. Για να προσθέσει κύρος στη γνώμη του, έγραψε ότι οι φωτογραφίες είναι: η μέρα που ο Albert Einstein φοβόταν, έφτασε.

Και για όλους εμάς τους βλάκες που δεν συνειδητοποιούμε πόσο "προφητικός" ήταν ο Einstein, χρησιμοποίησε και μια διάσημη φωτογραφία πορτρέτο, που τράβηξε οYousuf Karsh, του Albert Einstein, έχοντας βάλει επάνω το ακόλουθο απόφθεγμα.

Φοβάμαι την ημέρα που η τεχνολογία θα ξεπεράσει την ανθρώπινη επαφή...Ο κόσμος θα αποκτήσει μια ολόκληρη γενιά ηλιθίων...

Θα αποδεχθούμε ότι το παραπάνω απόσπασμα εκφράζει ένα φόβο, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη, ότι το είπε ο Albert Einstein.

Η απόδοση πλαστών αποφθεγμάτων σε γνωστούς και σεβαστούς ανθρώπους είναι ένα φαινόμενο που δεν θα σταματήσει ποτέ, επειδή τα ονόματά τους, δίνουν κύρος στο απόφθεγμα και οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι τους είναι αρεστό. Έτσι, ο Albert Einstein είναι ο αγαπημένος, πολλών πλαστών αποφθεγμάτων, λόγω της μεγάλης του αναγνωρισιμότητας σαν επιστήμονα και πολύ έξυπνου ανθρώπου.

Δεν υπάρχει καταγεγραμμένη απόδειξη ότι ο Αϊνστάιν είπε ποτέ αυτό το απόφθεγμα, και δεν εμφανίζεται στη ολοκληρωμένη συλλογή The Ultimate Quotable Einstein του Alice Calaprice, ριδικού εμπειρογνώμονα στο πανεπιστήμιο του Princeton, για τον Albert Einstein.
http://press.princeton.edu/titles/9268.html

Το παραπάνω απόφθεγμα κυκλοφόρησε κάποια στιγμή, μέσα στο 2012, και εμπλουτίστηκε με τις φωτογραφίες των νέων με τα κινητά τηλέφωνα.
http://www.answerbag.com/q_view/2809436
http://imfunny.net/the-day-that-albert-einstein-feared-may-have-finally-arrived/
Όπως ήταν "λογικό" χρησιμοποιήθηκε για λόγους like-farming στο facebook