Η απάντηση στην καταδίκη του "Γέροντα Παστίτσιο" είναι ο "Γέροντας ...Μπεσαμέλιος"


Λίγο μετά την καταδίκη του 27χρονου Φίλιππου Λοΐζου -δημιουργού της σελίδας «Γέρων Παστίτσιος» στο Facebook- σε 10 μήνες φυλάκιση, δημιουργήθηκε μια νέα σελίδα στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, κατά της λογοκρισίας και σε ένδειξη συμπαράστασης στον 27χρονο. Το όνομά της, «Γέρων Μπεσαμέλιος ο 10μηνίτης».

Στις πληροφορίες του διαχειριστή της σελίδας στο Facebook, αναφέρει:«Σεπτός αδερφός του Γέροντα Παστίτσιου, αλληλέγγυος στη 10μηνη ποινή. Προστάτης της Μπεσαμέλ», ενώ στη σύντομη περιγραφή σημειώνει: «Εάν αποσυνθέσεις το παστίτσιο, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν κιμάς, μακαρόνια και Μπεσαμέλ. Που σημαίνει: με άλλα τόσα το ξαναφτιάχνεις».

«Τέκνα, σήμερα το σύστημα καταδίκασε τον αδερφό, Γέροντα Παστίτσιο σε 10μηνη φυλάκιση με αναστολή. Τον καταδίκασε κάποιος που προσκυνάει μια εικόνα που θεωρεί ότι θα του δώσει δύναμη με κάποιο μαγικό τρόπο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και μαγειρεύουμε μακαρόνια και παστίτσιο για καλή τύχη. Κανένα ζυμαρικό στα χέρια του κράτους» έγραφε η πρώτη ανάρτηση του διαχειριστή της σελίδας στις 16 Ιανουαρίου, ενώ συνεχίζει με αρκετές ακόμη αναρτήσεις μέσω των οποίων ασκεί δριμεία κριτική τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στην Εκκλησία.

Σημειώνεται ότι Φίλιππος Λοΐζος καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση για «καθύβριση θρησκεύματος» και αν δεν είχε ασκήσει έφεση, θα είχε οδηγηθεί στη φυλακή.

[seleo.gr]