Η HP επιστρέφει στα Windows 7


Για «απαίτηση του κοινού» κάνει λόγο η εταιρεία

Σε δραστικό πισωγύρισμα καταφεύγει η HP για να προστατέψει τις πωλήσεις των υπολογιστών της. Στο αμερικανικό e-shop της εταιρείας, εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας τα desktop PCs με Windows 8 λειτουργικό και διαφημίζονται αυτά που τρέχουν σε περιβάλλον Windows 7.

Η επικεφαλίδα που χαρακτηρίζει αυτήν τη στρατηγική επιλογή λέει «Back by popular demand», δηλαδή «επιστρέφουν ύστερα από απαίτηση του κοινού».

Η αλήθεια είναι ότι τα Windows 8 δεν αγαπήθηκαν όσο περίμενε η Microsoft από τους ανά τον κόσμο χρήστες. Αλλά η πρωτοβουλία της HP να επιστρέψει (και να διαφημίσει αυτήν την επιστροφή της) σε ένα λειτουργικό σχεδόν 5 ετών, αποδεικνύει την πλήρη αποτυχία των Windows 8.

H περίπτωση θυμίζει κάποιους κατασκευαστές που επί Vista επέλεγαν να κυκλοφορούν τους υπολογιστές τους με Windows XP.

Στη σελίδα όπου πωλούνται online τα laptop της HP δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Windows 8 συσκευές, αλλά και εδώ επιστρέφουν φορητά με Windows 7 σε περίοπτη θέση.

Έχουμε μεγάλη περιέργεια για το αν πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλοι κατασκευαστές αυτήν τη στρατηγική και φυσικά το αν πρόκειται να φτάσουν τα απόνερα της "αντί Win8" εκστρατείας της HP και στην Ελλάδα.