Φήμες για ανακοίνωση των Windows 9 τον Απρίλιο


Την επόμενη έκδοση των Windows έχει στα σκαριά η Microsoft, υποστηρίζει ο Paul Thurrott, γνωστός δημοσιογράφος ο οποίος ειδικεύεται στα προϊόντα του αμερικανικού κολοσσού. Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Supersite for Windows, ο Thurrott επικαλείται πηγές από την εταιρεία, με βάση τις οποίες ήδη έχει οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για το λειτουργικό που θα διαδεχθεί τα Windows 8.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει πως η ανακοίνωση των Windows 9 (γνωστά και με την κωδική ονομασία «Threshold») θα γίνει τον προσεχή Απρίλιο, στο συνέδριο προγραμματιστών BUILD που διοργανώνει κάθε χρόνο η Microsoft. Η επίσημη κυκλοφορία τους αναμένεται να γίνει έναν χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2015, καθώς θα προηγηθούν τουλάχιστον δύο δοκιμαστικές εκδόσεις.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι πληροφορίες του Thurrott είναι αρκετά φειδωλές, αναφορικά με τις αλλαγές που θα φέρουν τα Windows 9. Ειδικότερα, υποστηρίζει πως στο νέο λειτουργικό θα επανέλθει το Start menu, με όλες τις λειτουργίες που υποστήριζε στα Windows 7 ή τις ακόμη παλιότερες εκδόσεις του λειτουργικού.

Ανανεωμένο προβλέπεται να είναι επίσης το Modern UI – το δεύτερο περιβάλλον χρήσης, με τις δικές του εφαρμογές, που πρωτοπαρουσιάσθηκε στα Windows 8 μαζί με τη γνώριμη επιφάνεια εργασίας (desktop), ώστε το λειτουργικό να υποστηρίζει πλέον και οθόνες αφής, εκτός από πληκτρολόγιο και ποντίκι. Μάλιστα, στα Windows 9 για πρώτη φορά οι εφαρμογές του Modern UI θα μπορούν να «τρέξουν» απευθείας στο desktop.