Τετραμελής οικογένεια κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο για χρέη 42.853 ευρώ σε βίντεο κλαμπ


Αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη αυτόν του πλειστηριασμού της κατοικίας της βρίσκεται μια τετραμελής οικογένεια από τη Λάρισα εξαιτίας συσσώρευσης υπέρογκων χρεών σε τοπικό βίντεο κλαμπ.

Η οφειλή θα είχε μείνει απαρατήρητη αν ο βετεράνος ιδιοκτήτης της βιντεολέσχης δεν έπαιρνε την απόφαση να κλείσει την επιχείρησή του μετά από 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας στο χώρο ενοικίασης ταινιών.

Όπως ενημερώθηκε από τον ΟΑΕΕ και του επισημάνθηκε από το λογιστή του απαραίτητη προϋπόθεση για να βάλει λουκέτο στο κατάστημα, που συντηρούσε με κόπο τα τελευταία χρόνια και τον είχε βουτήξει στα χρέη, ήταν να τακτοποιήσει τις όποιες οφειλές είχε προς το δημόσιο και τον ασφαλιστικό του φορέα.

Ξεσκονίζοντας τα βιβλία της ατομικής του επιχείρησης,και διασταυρώνοντας το διαθέσιμο εμπόρευμά με τα μητρώα και τις καρτέλες πελατών, ο 63χρονος πλέον ιδιοκτήτης του βίντεο κλαμπ από τη Λάρισα, διαπίστωσε προ εκπλήξεων ότι όχι μόνο ένας αλλά 17 στο σύνολο άλλοτε τακτικοί σινεφίλ του είχαν βάλει εξαψήφιο φέσι.

Κάνοντας με τη βοήθεια του πιστού του λογιστή τις απαραίτητες μετατροπές από δραχμές σε ευρώ και εφαρμόζοντας τον ειδικό αλγόριθμο που χρησιμοποιούν τα βίντεο κλαμπ για τις χρεώσει τους αλλά και σύνθετα οικονομετρικά μοντέλα, υπολόγισε ότι το οφειλόμενο υπόλοιπο ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 127.584,9 ευρώ!

Έξ αυτών το ένα τρίτο σχεδόν, ήτοι 42.853 ευρώ βαραίνει έναν και μόνο πελάτη. Τον 37χρονο και οικογενειάρχη πλέον πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, Παντελή Μαγκλάρα. Αμέσως με τη συνδρομή δικηγόρου, από πλευράς του επιχειρηματία εκδόθηκε διαταγή πληρωμής με παραλήπτη τον 37χρονο άνεργο επί μήνες ιατρικό επισκέπτη.

Όταν αυτός δήλωσε οικονομική αδυναμία να καταβάλει ακόμη και μέρος την βεβαιωμένης ληξιπρόθεσμης οφειλής του για την ενοικίαση της ταινίας του Στίβεν Σιγκάλ "Under Siege" (Σε κατάσταση πολιορκίας) όταν ήταν ακόμη 18 ετών, κινήθηκε αυτόματα η διαδικασία κατάσχεσης και πλειστηριασμού του μοναδικού περιουσιακού στοιχείου που έχει στο όνομα του. Ενός διώροφου ακινήτου όπου συστεγάζεται η οικογένεια του και οι ηλικιωμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι γονείς του.

Το ζήτημα πήρε μεγάλες διαστάσεις στη μικρή κοινωνία της Λάρισας με πλήθος δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου να κάνουν λόγο για "έγκλημα" και να ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας και τους αγρότες να δηλώνουν ότι θα κλείσουν επ αόριστον την εθνική οδό με τα τρακτέρ τους σε ένδειξη συμπαράστασης στον άτυχο 37χρονο και την οικογένειά του, ενώ η σύζυγός του έχει ήδη καταθέσει αίτημα διαζυγίου λόγω κακού παραδείγματος επιλογής ταινιών που δίνει στα παιδιά τους.