Η πιο πολυσύχναστη και βρώμικη πισίνα στον κόσμο όπου η επίσκεψη μπορεί να αποβεί μοιραίαΜπορεί για τους περισσότερους ανθρώπους η πισίνα να είναι συνώνυμο της άθλησης, ωστόσο στην Κίνα χρησιμοποιούνται απλά για δροσιά αφού τις καλοκαιρινές μέρες όπου η ζέστη χτυπάει κόκκινο, οι πισίνες μετατρέπονται σε ουράνια τόξα καθώς χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν με τα σωσίβια τους.

Η έλλειψη εγκαταστάσεων για κολύμβηση είναι ο κύριος λόγος που προκαλείται όλος αυτός ο συνωστισμός στην «Νεκρά Θάλασσα της Κίνας», μια πισίνα με θαλασσινό νερό που βρίσκεται στην επαρχία Σιτσουάν και καλύπτει έκταση 30.000 τετραγωνικών μέτρων. Η πισίνα φιλοξενεί 10.000 επισκέπτες τη φορά και το στρίμωγμα δεν είναι το μόνο πρόβλημα αφού σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Υγείας της Κίνας το 10 τοις εκατό από τις πισίνες υπερβαίνει το όριο ασφαλούς για τα επίπεδα της ουρίας (που προέρχεται από τα ούρα).

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης πως το συνολικό ποσοστό των βακτηρίων σε μια πισίνα μπορεί να φτάσει το 92,3 τοις εκατό, ενώ το ποσοστό των βακτηρίων coli αγγίζει το 96,9 τοις εκατό. Τα ποσοστά αυτά μπορούν να προβούν μοιραία για τους κολυμβητές αφού το 2008, ένας άντρας δηλητηριάστηκε όταν κατάπιε το νερό της πισίνας.

[iefimerida.gr]