Ανοίγει ο δρόμος για σκυλίσιο κρέας στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας!

Μετά την κινεζοποίηση της Ευρώπης και την εισαγωγή από κεφάλια σκύλων στην Ιταλία, μας ήρθε άλλο ένα μεταφρασμένο, ιταλικό hoax.

www.notioanatolika.gr

Ας διαβάσουμε πρώτα το κείμενο.
Η επιμονή Κινεζικών εταιρειών για την εισαγωγή σκυλίσιου κρέατος στα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετς φαίνεται να πιάνει τόπο και διόλου απίθανο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κάτι που χαρακτηρίζεται ως φρίκη να αποτελεί καθημερινότητα και στη χώρα μας.

Οι Κινέζοι λοιπόν δεδομένου ότι και οι ίδιοι αλλά και πολλοί άλλοι ασιατικοί λαοί αρέσκονται να γεύονται κρέας σκύλου έχουν προχωρήσει σε σαφή αιτήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιτραπεί η εισαγωγή και εμπορία σκυλίσιου κρέατος και στις χώρες – μέλη της.

Μάλιστα ήδη κυκλοφορεί η είδηση ότι από φέτος το κρέας σκύλου θεωρείται βρώσιμο και εμπορεύσιμο είδος ύστερα από σχετική αίτηση της εταιρείας «Xinshipu Ltd» η οποία δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο.

Μοιάζει λοιπόν περισσότερο από σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον θα δοθεί το πράσινο φως για την εισαγωγή κατεψυγμένων κρεάτων από εκτροφή σκύλων στην ελεύθερη αγορά σε όλα τα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ και άρα και στα Ελληνικά!

Σημειώνεται ότι οι επιθεωρητές που έχουν δεχθεί την αίτηση της «Xinshipu Ltd», δήλωσαν ότι «δεν είναι παράνομη η πώληση εφόσον τα προϊόντα υπόκεινται σε τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους και θα έχουν τακτική πιστοποίηση».

Ο πιο σημαντικός όμως σύμμαχος των ασιατικών επιχειρήσεων αυτού του είδους είναι η ίδια η Κινεζική κυβέρνηση η οποία για χρόνια τώρα δέχεται την εισαγωγή στην Κίνα ορισμένων ειδών κρέατος όπως το κουνέλι και το άλογο που στη χώρα θεωρούνται ιερά.

Θέτει λοιπόν ζήτημα αμοιβαιότητας για τη διακίνηση κρέατος σκύλου και στην Ευρώπη!

Σύμφωνα με πολλές ιταλικές σελίδες το hoax ξεκίνησε από ένα κείμενο τηςCorriere del Mattino που είναι μια σατυρική σελίδα.Ψάξαμε να βρούμε το πρωτότυπο κείμενο αλλά δεν τα καταφέραμε, ίσος το έχουν αποσύρει. Αλλά βρήκαμε δεκάδες Ιταλικές σελίδες που το αναφέρουν. Δείτε τα παρακάτω links.
http://www.giornalettismo.com/archives/1256361/la-bufala-dei-cani/
http://www.greenme.it/informarsi/animali/12025-carne-di-cane-commestibile-in-italia-bufala
http://bufaleuntantoalchilo.blogspot.it/2014/01/ancora-sulla-carne-di-cane.html
http://www.leggo.it/NEWS/ITALIA/commestibilit_amp_agrave_carne_cane_bufala_corriere_mattino/notizie/399642.shtml

Η εταιρεία «Xinshipu Ltd» που δραστηριοποιείται με κρέας από σκύλο, δεν υπάρχει. Υπάρχει μια εταιρεία Xinshipu Electronic αλλά αυτή δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρονικών.Φυσικά στο άρθρο δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς.

To hoax είναι ακόμη καινούργιο και δεν έχει εξαπλωθεί. Μόνο ο παρλαπίπας το έχει αναπαράγει μέχρι στιγμής, αλλά σίγουρα θα βρεθούν και άλλοι παρλαπίπες.www.oparlapipas.com