Ανθρώπινο sushi έκανε τον 14χρονο συνεπιβάτη του ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα


Στη σύλληψη του 37χρονου Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα προχώρησαν οι διωκτικές αρχές του Ματζούρο μετά από εντολή του αρμόδιου για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης των Νήσων Μάρσαλ, Τζι Μπινγκ.

Στον Μεξικανό ναυαγό απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κανιβαλισμό μετά τις ιατρικές εξετάσεις που πέρασε στο πλαίσιο των πρώτων βοηθειών που του παρήχθησαν μετά τη διάσωσή του και την διακομιδή του στο ιατρικό κέντρο της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το Αssociated Press, στο στομάχι του Αβαρένγκα, οι θεράποντες του ιατρικού κέντρου, ανακάλυψαν με έκπληξη και αηδία τα υπολείμματα του άτυχου συνεπιβάτη του.

Όπως ο ίδιος παραδέχθηκε αργότερα, ο ναυαγός στραγγάλισε και έφαγε τον 14χρονο ψαρά για να επιβιώσει. Στην κατάθεσή του αποκάλυψε ότι του ήταν αδύνατο, παρ’όλη την πείνα του να καταναλώσει τον φίλο του μονομιάς και έτσι έδεσε το άψυχο κορμί του από τη βάρκα και το πέταξε στη θάλασσα, το αλάτι της οποίας βοήθησε στη συντήρησή του. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ανθρωποφάγος ψαράς μάζευε φύκια από τα τοιχώματα των βραχονησίδων που προσέκρουε και τύλιγε κομμάτια του άτυχου θύματος με αυτά, δημιουργώντας έτσι ένα είδος αρρωστημένου sushi.

Παρ’όλο που ο Αλβαρένγκα ισχυρίστηκε ότι η ανθρωποφαγία ήταν θέμα επιβίωσης, οι διωκτικές αρχές μετά από έκθεση του ιατροδικαστή, έχουν λόγους να πιστεύουν ότι ο 37χρονος σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος σκότωσε και άρχισε να καταναλώνει το θύμα του λίγα μόλις μέτρα μακριά από την ακτή του Μεξικό απ’ όπου και απέπλευσε τον Δεκέμβρη του 2012.

Ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα το απόγευμα της Τετάρτης εφόσον επιτραπεί η έξοδος του από το ιατρικό κέντρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εκδοθεί στο Μεξικό όπου και θα δικαστεί.