Καταρρίπτεται.Η διασημότερη φράση του Αινστάιν. Δύο πράγματα είναι άπειρα,το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία..


Άλλη μία φράση που υποτίθεται ότι έχει πει ο Αινστάιν και κυκλοφορεί στους τοίχους σας από ''έξυπνους'' φίλους,ήρθε η ώρα να δούμε αν ισχύει η διασημότερη ίσως από τις φράσεις που κυκλοφορούν.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe!
Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία,αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος.
Πραγματικά πολύ καλό για να σας δείξουν οι φίλοι σας το μέγεθος της ''εξυπνάδας'' τους,ας εξετάσουμε τώρα τα δεδομένα ένα προς ένα.

Κατ'αρχήν,πίστευε ο Αινστάιν πως το σύμπαν είναι άπειρο;

Όχι,η θέση του Αιστάιν δεν εξέφραζε καμία αμφιβολία.

Το Σύμπαν υποστηρίζεται ότι δεν είναι ούτε «άμορφο» ούτε «άπειρο», αλλά έχει πέρατα.Απόψεις της τελευταίας πεντηκονταετίας συγκλίνουν σε αυτήν την άποψη, ότι δηλαδή το Σύμπαν είναι περιορισμένο, «περατό». Αυτή ήταν θέση και του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD

Από που προήλθε όμως;

Πάμε στο 1940 και ένα βιβλίο με τον τίτλο “Ego, Hunger, and Aggression: a Revision of Freud’s Theory and Method.” του Frederick S. Perls

Στο κεφάλαιο με τίτλο “Hunger Instinct” αναφέρει.

Furthermore, this impatient, greedy attitude is responsible more than anything else for the excessive stupidity we find in the world. Just as such people have no patience to chew up real food, so they do not take sufficient time to “chew up” mental food.

As modern times promote hasty eating to a large extent, it is not surprising to learn that a great astronomer said: “Two things are infinite, as far as we know – the universe and human stupidity.

Επιπλέον αυτή η ανυπόμονη άπληστη στάση είναι υπεύθυνη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο για την υπερβολική ηλιθιότητα που θα βρείτε στο κόσμο.Ακριβώς όπως οι άνθρωποι δεν έχουν την υπομονή να μασήσουν την αληθινή τροφή τους έτσι δεν παίρνουν αρκετό χρόνο για να μασήσουν την πνευματική τροφή τους.

Όπως στην σύγχρονη εποχή προωθούν το βιαστικό (γρήγορο) φαγητό σε μεγάλη κλίμακα,δεν αποτελεί έκπληξη αν μάθουν πως ένας μεγάλος αστρονόμος είπε: ''Δύο πράγματα είναι άπειρα από όσο γνωρίζουμε - Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.

O Αινστάιν όμως ως γνωστόν δεν ήταν αστρονόμος.

Αν και στο πρώτο του βιβλίο δεν αναφέρει τον Αινστάιν,απλά κάνει λόγο για κάποιον αστρονόμο,το 1969 στο βιβλίο του με τίτλο “Gestalt Therapy Verbatim” το αποδίδει καθαρά στον Αινστάιν κάνοντας το παραπάνω απόσπασμα πολύ πιο απλό..

As Albert Einstein once said to me: “Two things are infinite: the universe and human stupidity.”

Όπως ο Αινστάιν κάποτε μου είπε:''Δύο πράγματα είναι άπειρα:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία''

http://quoteinvestigator.com/2010/05/04/universe-einstein/

Ο Αινστάιν πέθανε το 1955 και έτσι ήταν εύκολο να ισχυριστεί το οτιδήποτε,μήπως θα μπορούσε ο Αινστάιν να βγει να πει πως δεν το είπε ποτέ;

Επίσης στη σελίδα του Princeton University όπου και υπάρχει το βιβλίο με τις πραγματικές φράσεις του Αινστάιν δεν μας δίνει κανένα αποτέλεσμα για το ότι ειπώθηκε όντως από τον Αινστάιν.
http://press.princeton.edu/titles/9268.html

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα το δείτε ξανά δημοσιευμένο στο τοίχο σας από κάποιον ''έξυπνο'' φίλο σας ή που θα το αναφέρει και θα το αποδίδει στον Αινστάιν θα γνωρίζετε πλέον πως η ανθρώπινη βλακεία είναι όντως ατελείωτη.....

Μπορεί μεν να μην το είπε ο Αινστάιν,αλλά είναι αδύνατο να καταρρίψουμε το περιεχόμενο του.

Δείτε και άλλα που δεν είπε ο Αινστάιν....
http://ellinikahoaxes.blogspot.gr/2013/12/hoax_31.html
http://krypteia1.blogspot.gr/2014/02/blog-post_1980.html

Ο Σωκράτης τα λέει,αλλά ποιος τον ακούει.....