Αγρότης απο τον Πύργο Ηλείας σέρνει με το αμάξι του την κατσίκα του μέχρι θανάτου. Η αλήθεια

Την παρακάτω ανάρτηση μας την έστειλε φίλος της σελίδας με την πραγματική Ρώσικη φωτογραφία και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Ψάχνοντας λίγο, βρήκα ότι με το θέμα έχει ήδη ασχοληθεί το zoosos.gr και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.

Εκτός όμως από το hoax, η σελίδα κρύβει και μια απάτη. Αν πατήσεις το κουμπάκι "Δες τις φώτο" δεν θα δεις καμιά φωτογραφία και θα μεταφερθείς σε μια άλλη σελίδα, άσχετη με την πρώτη, για να κάνεις like. Φυσικά θα πρέπει να είσαι συνδεμένος στο fb και αν δεν είσαι, τότε θα εμφανιστεί ένα παράθυρο σύνδεσης. Με δύο λόγια το hoax δημιουργήθηκε για να εντυπωσιάσει και να τραβήξει likes σε κάποια σελίδα στο fb και είναι μια καθαρή περίπτωση like-farming.


http://karkalietsos.blogspot.gr/2014/03/katsika.html


http://panargolikos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1711.htmlΔιαβάζουμε την ανάλυση του hoax στο zoosos.gr:


Αρκετά συμβαίνουν εις βάρος των ζώων οι ψευδείς «ειδήσεις» δημοσιεύονται μόνο για τα «κλικ»


Δύο μπλογκ δημοσίευσαν χθες κάτι που δε συνέβη στον Πύργο της Ηλείας, μόνο και μόνο για να κερδίσουν μερικά «κλικ». Η «είδηση» ότι ένας αγρότης αποφάσισε να τιμωρήσει την κατσίκα του επειδή του έφαγε τα λουλούδια, γι’ αυτό και την έσυρε μέχρι θανάτου δεμένη από το αυτοκίνητο του συνοδευόταν από δύο φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες «ντοκουμέντα» προέρχονταν όμως από δύο διαφορετικά περιστατικά και έχουν δημοσιοποιηθεί εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο από άλλους ιστότοπους. Ο υποψιασμένος αναγνώστης μπορούσε να δει τις διαφορές και τη σχετική αλλοίωση των στιγμιότυπων, που παρουσιάζονται ως αληθινά.

Μάλιστα και οι δύο μπλόγκερ είχαν το θράσος να τονίσουν ότι δημοσιεύουν σε άλλο σημείο τη φωτογραφία του δράστη χωρίς να είναι κρυμμένο το πρόσωπο του – όπως τους την έστειλαν – και έκανε μάλιστα ο ένας έκκληση (!) για να εντοπιστεί ο βασανιστής της κατσίκας.
Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

Στο www.zoosos.gr σεβόμαστε αυτούς που καθημερινά μας εμπιστεύονται για να ενημερωθούν για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων, γι’ αυτό και παραθέτουμε τα στοιχεία που αποδεικνύουν την απάτη.

Δείτε εδώ την ψευδή είδηση όπως δημοσιεύτηκε στο
και στοΗ φωτογραφία με την κατσίκα, που την σέρνει δεμένη ένας άνδρας, έχει αρχικά δημοσιευτεί στο ρώσικο σάιτ

τα ελληνικά μπλογκ - που συμμετείχαν στην απάτη - φρόντισαν και αφαίρεσαν το λογότυπο του αρχικού σάιτ που εμφανίζεται κάτω δεξιά.
Στην αυθεντική φωτογραφία με το νεκρό ζώο, που υποτίθεται ότι το βρήκαν οι συγχωριανοί του δράστη υπάρχει το σχοινί γύρω από το λαιμό του.
Το νεκρό ζώο, που είναι το δεύτερο μέρος του «ντοκουμέντου», το οποίο και αναδημοσιεύτηκε αλλοιωμένο - αφού έχουν αφαιρέσει το σχοινί - το εντοπίσαμε στο μπλογκ http://cannundrum.blogspot.gr/2011/05/whole-goat-slaughter-to-meat-piece... 
που δείχνει βήμα - βήμα πως γίνεται υπαίθρια η σφαγή του κατσικιού.
Φριχτά εγκλήματα εις βάρος των ζώων συμβαίνουν καθημερινά παντού στην ελληνική επικράτεια και η πραγματικότητα αποδεικνύεται πιο νοσηρή από την φαντασία οποιουδήποτε θέλει να τραβήξει την προσοχή μας.

Όμως πριν πιστέψετε οτιδήποτε δείτε στο διαδίκτυο, ψάξτε το λίγο περισσότερο και φυσικά θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε και την κοινή λογική αλλά και ενημερωτικές σελίδες που δεν κάνουν τουλάχιστον σκόπιμα τέτοια λάθη και φυσικά δεν «στήνουν» απάτες για να κερδίσουν το ενδιαφέρον σας.