Γέμισε ο ΙΑΝΟS για το βιβλίο του Μίλτου Πασχαλίδη για τον Άλκη Αλκαίο


Με την παρουσία πολυπληθούς και εκλεκτού κοινού, έγινε χθες, Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, στις 20.00, στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS, η παρουσίαση του βιβλίου του Μίλτου Πασχαλίδη με τίτλο Αγύριστο Κεφάλι, αφιερωμένο στον στιχουργό Άλκη Αλκαίο...

Για το συγγραφέα μίλησε ο Ηλίας Λιβάνης και ο Οδυσσέας Ιωάννου, ενώ για την προσωπικότητα και το έργο του Άλκη Αλκαίου μίλησε ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ο ίδιος ο Μίλτος Πασχαλίδης, συγκινημένος, προλόγισε τη βραδιά, αναφερόμενος στη στενή και πρωτογενή σχέση που είχε αναπτύξει στη διάρκεια των ετών με αυτό τον τόσο σημαντικό και παράλληλα αόρατο ποιητή, που όπως σωστά επισήμανε ο Θάνος Μικρούτσικος υποδυόταν τον στιχουργό, γράφοντας μεγάλες σελίδες στην ιστορία της ελληνικής ποίησης.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, συνοδεύεται από ένα cd με τραγούδια του Αλκαίου μελοποιημένα από τον Μίλτο Πασχαλίδη τα οποία αποτελούν ένα ακόμα δείγμα αυτής της φιλικής και παράλληλα δημιουργικής σχέσης.

Στη συνέχεια ο Θάνος Μικρούτσικος στο πιάνο και ο Μίλτος Πασχαλίδης με την κιθάρα του τραγούδησαν τα μεγάλα τραγούδια του Αλκαίου, καλώντας έναν έναν από τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες στην παρέα: τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου , τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Μπάμπη Στόκα, τον Χρήστο Θηβαίο.

Η βραδιά έκλεισε με όλους επί σκηνής να σιγοτραγουδούν την Πιρόγα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το καφέ του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟS μεταξύ άλλων οι κ.κ. Γιώργος και Άννα Νταλάρα, Νότης Μαυρουδής, Κώστας Λαλιώτης. [epikaira]

)