Η απαγόρευση Ερντογάν στο Twitter και πως οι Τούρκοι την παρακάμπτουνΟ Ερντογάν έκανε πράξη, την απειλή του, και εδώ και μία ώρα κόπηκε η πρόσβαση στο twitter, στην Τουρκία. Οι χρήστες, Τούρκοι πλέον δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση, στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, αφού ο φασίστας πρωθυπουργός της χώρας, έριξε τις "ευθύνες" στο Twitter, για την εξέγερση του Τούρκικου λαού, το προηγούμενο διάστημα....Αυτή είναι η "σύγχρονη" Τουρκία του Ερντογάν, που πολλοί ζήλευαν, και ακόμα ζηλεύουν εδώ!

Ήδη στην γείτονα χώρα, διακινούνται στο διαδίκτυο, λίστες με οδηγίες για αλλαγή DNS, και τρόπους σύνδεσης μέσω VPN, με σκοπό την πρόσβαση στο "απαγορευμένο" πλέον Twitter.

Η απόφαση κάποιου Τουρκικού δικαστηρίου, είναι αυτή, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, πάνω στην οποία βασίστηκε η κυβέρνηση του Ερντογάν, για να κλείσει την πρόσβαση στο Twitter!

[anemosantistasis]
Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε το… θαύμα του, μπλοκάροντας την πρόσβαση στο Twitter, όμως οι Τούρκοι χρήστες του κοινωνικού δικτύου κάνουν το δικό τους, παρακάμπτοντας την απαγόρευση μέσω δικτύων VPS, ξένων servers, αλλά και με την υπηρεσία αποστολής tweets μέσω SMS, όπως συμβούλευσε το ίδιο το Twitter τους χρήστες του στην Τουρκία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, δημοσιοποίησε το πρόγραμμά του για σήμερα μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter!

Σημειώνεται ότι από τα μεσάνυχτα οι περισσότεροι χρήστες του Twitter (ανάλογα και με τον πάροχό τους) που προσπαθούν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους βρίσκονται αντιμέτωποι με μία ανακοίνωση της τουρκικής αρχής τηλεπικοινωνιών, η οποία επικαλείται τέσσερις δικαστικές αποφάσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στην ιστοσελίδα.

Ο Ερντογάν είχε προειδοποιήσει για την κίνηση αυτή από την Πέμπτη, διαμηνύοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η κατακραυγή του δυτικού κόσμου, ενώ έχει ήδη προαναγγείλει και πιθανή απαγόρευση του YouTube και του Facebook μετά τις εκλογές της 30ής Μαρτίου, αντιδρώντας έτσι στα αμέτρητα σκάνδαλα που κλυδωνίζουν την κυβέρνησή του και αποκαλύπτονται καθημερινά με ηχητικά ντοκουμέντα που διαρρέουν στο YouTube και διαδίδονται μέσω των κοινωνικών δικτύων.

[koutipandoras]