10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους κιθαρίστες


Υπάρχει κάτι εντελώς σαγηνευτικό σχετικά με αυτό το όργανο – αντιπροσωπεύει την ελευθερία και την ειρήνη. Τα άλλα όργανα απλά δεν μπορούν να συγκριθούν μαζί του. Η αισθητική της κιθάρας σαν ένα κομμάτι τέχνης είναι επίσης δύσκολο να παραλειφθεί. Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα με 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους κιθαρίστες.

1. ΠΟΤΕ δεν έχουν αρκετές πένες
Θα τις δείτε παντού διασκορπισμένες στον χώρο ενός κιθαρίστα. Επίσης έχουν μια αποκλειστικά αγαπημένη πένα, ίσως και μια συλλογή από πένες με συναισθηματική γι’ αυτούς αξία που φυλάσσουν σε έναν ειδικό χώρο. Να είστε προσεκτικοί αν θέλετε να πάρετε μια, ακόμα και αν πιστεύετε πως δεν θα το καταλάβουν, δυστυχώς θα το καταλάβουν. Οι πένες για τους κιθαρίστες είναι όπως ο αναπτήρας για τους καπνιστές.

2. Έχουν εμμονή με συγκεκριμένη μάρκα κιθάρας
Οι περισσότεροι κιθαρίστες έχουν μια αγαπημένη μάρκα – Fender, Gibson, Ibanez, Epiphone, Jackson, ESP κλπ. Κάθε μια από τις κιθάρες ταιριάζει για ένα συγκεκριμένο στυλ μουσικής. Για παράδειγμα: Οι κιθαρίστες που παίζουν κυρίως blues, κλίνουν προς την Fender και την Gibson ενώ τα άτομα που ασχολούνται με metal προτιμούν τις Ibanez, Jackson και ESP. Θαυμάζουν τις μάρκες και τα μοντέλα κιθάρας με τον ίδιο τρόπο που ένας λάτρης αυτοκινήτων θαυμάζει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

3. Νευριάζουν όταν δέχονται κριτική για τον τρόπο παιξίματος τους από άτομα που δεν είναι μουσικοί
Μόνο άλλοι κιθαρίστες επιτρέπεται να κρίνουν (σε δημιουργικό βαθμό ) άλλους κιθαρίστες και μουσικούς γενικότερα, εκτός από drummers. Καλά μην μπλεχτούμε τόσο. Για μουσικούς μιλάμε.

4. Πρέπει να σταματήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το στερεότυπο του μακρυμάλλη ναρκομανή και πότη κιθαρίστα
Δεν υπάρχει περίπτωση να τους προσδιορίσεις ή να τους εντοπίσεις μέσα στο πλήθος. Αλλά όλοι έχουν αυτή την αίσθηση όταν παίζουν. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί αν δεν είσαι ξετρελαμένος με μια κιθάρα αλλά είναι παρόμοιο με αυτά τα συναισθήματα ευφορίας που έχεις όταν χαϊδεύεις τον σκύλο σου απλά 10000 φόρες μεγαλύτερα.

5. Οι κιθαρίστες πάντα διαφωνούν για το ποιος είναι ο καλύτερος κιθαρίστας του κόσμου
Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που λένε πως ο καλύτερος είναι ο Ray Vaughn, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Santana, Slash, Tom Morello, κλπ. Ποτέ δεν θα έχουμε μια αποκλειστική απάντηση. ΠΟΤΕ.

6. Πόσο πλήρωσες;
Τους κιθαρίστες δεν τους ενδιαφέρει να ξοδέψουν τεράστια ποσά για τον εξοπλισμό τους και ποτέ δεν έχουν αρκετές κιθάρες. Είτε αφορά το όργανο, είτε τον υπόλοιπο εξοπλισμό (πετάλια, ενισχυτές, καλώδια, χορδές κλπ), τους αρέσει να αγοράζουν ολοένα και περισσότερα πράγματα. Σα σπίτια τους, είναι διασκορπισμένα εξαρτήματα και εξοπλισμός που να χρειάζεται για την κιθάρα, και τους αρέσει, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται με το να σκοντάφτουν διαρκώς πάνω τους.

7. Αν ένας κιθαρίστας ανήκει σε μια μπάντα, τότε τα μέλη του συγκροτήματος γίνονται η οικογένεια του
Αυτό συμβαίνει με τα περισσότερα άτομα μέσα σε ένα συγκρότημα, άσχετα με το μουσικό όργανο που παίζουν. Καταλήγουν να ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο απλά αράζοντας ή τζαμάροντας με την μπάντα και είναι δύσκολο για αυτούς να μην δεθούν με αυτούς τους ανθρώπους περισσότερο από όσο δένονται με τα υπόλοιπα άτομα του κοινωνικού τους κύκλου.

8. Νευριάζουν με την ασχετοσύνη μερικών ατόμων που δεν ασχολούνται με την κιθάρα
Και κάποιες φορές με το δίκιο τους. Όταν σε λένε ότι παίζεις όλη την ώρα το ίδιο τραγούδι, την στιγμή που απλά προσπαθείς να κουρδίσεις την κιθάρα σου ή όταν σε ρωτάνε αν παίζεις με πένα για να μην πάθεις ηλεκτροσόκ από τις χορδές της ηλεκτρικής κιθάρας, ε εντάξει, λογικό είναι να νευριάσει ο άνθρωπος.

9. Είναι υπερπροστατευτικοί με τον εξοπλισμό τους
Δεν το βρίσκουν ωραίο όταν το 4χρονο παιδί του φίλου τους πάρει της 1960′s Stratocaster και αρχίζει να κοπανά τις χορδές. Αν σας αφήσουν ποτέ να χρησιμοποιήστε μια από τις κιθάρες τους, βγάλτε όλα τα μπιχλιμπίδια που έχετε στα χέρια και στα δάχτυλα και μετά ξεκινήστε να παίζετε, και προσέξτε πως την κρατάτε για να μην την χτυπήσετε, δεν είναι “παιχνίδι” όπως πολλοί νομίζουν.

10. Once a guitarist, always a guitarist
Μην θεωρείτε την κιθάρα απλά ένα μουσικό όργανο. θα σας αλλάξει όλη την ζωή από την στιγμή που θα μάθετε την πρώτη σας συγχορδία, από την στιγμή που θα μάθετε να παίζετε ένα ολόκληρο τραγούδι και το μάθατε εξ ακοής κιόλας. Θα κολλήσετε τόσο πολύ με αυτό το χόμπι, που θα αλλάξει όλο το lifestyle σας, θα κάνετε όνειρα να να ανεβείτε και να παίξετε τα τραγούδια σας σε μια σκηνή, θα κοινωνικοποιηθείτε μαζί με άλλα άτομα που μοιράζονται το ενδιαφέρον σας για την κιθάρα κλπ.