Ποια μουσεία θα μένουν ανοιχτά απ´ τις 8 ως τις 8


Οι συγκεκριμένοι χώροι θα δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ έως και τις 31 Οκτωβρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι που έχουν επιλεγεί είναι οι πρώτοι σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα και φιλοδοξία του υπουργείου είναι του χρόνου να προστεθούν κι άλλοι. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται το διευρυμένο ωράριο, απλώς φέτος ξεπεράστηκαν κάποιες «αγκυλώσεις» κι έγινε δυνατή η εφαρμογή του από τόσο νωρίς.

 Το ζητούμενο είναι τώρα να στελεχωθούν αυτοί οι χώροι επαρκώς με προσωπικό και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρουν, ώστε η «βιτρίνα» της χώρας να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο αποκορύφωμα της τουριστικής κίνησης.
  1. Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης, Θέατρο Διονύσου, Αρχαία Αγορά και Μουσείο Αρχαίας Αγοράς ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ: Toν Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τον Ναό της Αθηνάς Νίκης, τον Αρχαίο Nαό της Αθηνάς, τον Ναό του Ηφαίστου.
  2. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ: Τον Έφηβο των Αντικυθήρων (κλασική περίοδος, 340-330 π.Χ.), τον Δία ή Ποσειδώνα του Αρτεμισίου (περ. 460 π.Χ.). 
  3. Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ: Την εικόνα Αρχαγγέλου Μιχαήλ (υστεροβυζαντινή περίοδος, α' μισό 14ου αι. μ.Χ.), την εικόνα με παράσταση της Σταύρωσης (υστεροβυζαντινή περίοδος, 14ος αι. μ.Χ.), το αγαλμάτιο του Ορφέα (πρωτοβυζαντινή περίοδος, 4ος αι. μ.Χ.). 
  4. Αρχαιολογικός Χώρος Σουνίου (8:00-δύση ηλίου) ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ: Το Ιερό του Ποσειδώνος. 
  5. Ολυμπιείο - Κεραμεικός ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ: Την Πύλη του Αδριανού, τον Ναό του Ολυμπίου Διός, το Θεμιστόκλειο Τείχος, το Πομπείο, τον ταφικό περίβολο με τη στήλη της Ηγησούς, το Δημόσιο Σήμα. 
  6. Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Επιδαύρου ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ: Το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στο μουσείο εκμαγεία σημαντικών αγαλμάτων όπως αυτά της Υγείας (4ος π.Χ. αι.), της Αφροδίτης (ρωμαϊκό αντίγραφο), του Ασκληπιού (ρωμαϊκής εποχής), των αετωμάτων του ναού του Ασκληπιού, των ακρωτηρίων του ναού της Άρτεμης. 
  7. Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Μυκηνών ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ: Τον θολωτό τάφο του Ατρέως, τα Κυκλώπεια Τείχη, και στο μουσείο τα ευρήματα που προέρχονται από τάφους, αρχίζοντας από τους Ταφικούς Κύκλους Α' και Β', και τα εκθέματα από τα διάσπαρτα νεκροταφεία των θαλαμωτών τάφων στην ευρύτερη περιοχή των Μυκηνών. 
  8. Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ: Τον Ναό του Δία, τον Ναό της Ήρας, το αρχαίο στάδιο και στο μουσείο τον γλυπτό διάκοσμο του Ναού του Δία, τα αετώματα και τις μετόπες που αποτελούν τα σημαντικότερα δείγματα αυστηρού ρυθμού στην ελληνική τέχνη, τη Νίκη του Παιωνίου και, φυσικά, τον Ερμή του Πραξιτέλη. 
  9. Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Δελφών ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ: Τον Ναό του Απόλλωνα, τον Θησαυρό των Αθηναίων, τον Θόλο της Αθηνάς Προναίας και στο μουσείο τον Ηνίοχο (κλασική περίοδος, 478-474 π.Χ.) και τους δύο κούρους Κλέοβι και Βίτωνα (αρχαϊκή περίοδος, 610 π.Χ.). 
  10. ...
[Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη lifo]