Μουσική βραδιά με τους Ηλία Ζούτσο και Ψαρογιάννη


Δύο διαφορετικές γενιές μουσικών συναντώνται επί σκηνής σε έναν δημιουργικό διάλογο προσεγγίζοντας έτσι την ουσία της λέξης “παράδοση”. Ο Ηλίας Ζούτσος στη λύρα και το τραγούδι και ο Ψαρογιάννης στο λαούτο, παρουσιάζοντας τον κανούργιο δίσκο του Ηλία με τίτλο “Ρίζα” στον οποίο έπαιξαν οι δυο τους, ξεκινούν ένα ταξίδι με αφετηρία την Κρήτη και προορισμό την ίδια τη μουσική. Θα δώσουν μία μοναδική συναυλία το Σάββατο 12 Απριλίου στο σινέ Στούντιο στις 10 το βράδυ.
Ο Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης), ζωντανός μύθος της κρητικής μουσικής και ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς στην Ελλάδα, με πλούσιο έργο ξεκινώντας από τη δεκαετία του ‘60 και συμμετέχοντας με τον αδερφό του Νίκο Ξυλούρη στα μουσικά δρώμενα της χώρας για πάνω από δύο δεκαετίες, φέρει το βίωμα μιας γενιάς μουσικών που έπαιζαν πριν την ίδια την αρχή της δισκογραφίας. Σήμερα παραμένει ο καλύτερος ίσως κρητικός λαγουτιέρης και επιλέγει με το δίσκο “Ρίζα” να επιστρέψει στη δισκογραφία μετά από αρκετά χρόνια.

Ο Ηλίας Ζούτσος εκπρόσωπος της σύγχρονης μουσικής γενιάς ξεκινά παίζοντας κρητική λύρα. Ακολουθεί το βιολί και οι κλασικές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, και κάπου εκεί το τραγούδι, η κιθάρα και το λαούτο. Σήμερα είναι αριστούχος διπλωματούχος βιολιού και Ανώτερων Θεωρητικών του Εθνικού Ωδείου, πρώτος αριστεύσας απόφοιτος και υποψήφιος Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (Α’ βιολιά). Εκτός από τις συνεργασίες με Γ. Μαρκόπουλο, Θ. Παπακωνσταντίνου και Ross Daly τα τελευταία χρόνια γράφει δικά του τραγούδια και μουσική ανιχνεύοντας νέους μουσικούς δρόμους.

Με τον Τσίκο στα κρουστά, εκτός από τον καινούργιο δίσκο θα παρουσιάσουν τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του Ψαρογιάννη αλλά και το “Σημείο”, τον πρώτο δίσκο του Ηλία Ζούτσου που όπως και η “Ρίζα” κυκλοφορεί από την ANTart Productions.
Είσοδος : 8€ κανονικό | Φοιτητικό/Ανέργων 6€
Πληροφορίες / Κρατήσεις : 2810823813 / www.texnopolis.net