Νέοι όροι χρήσης για το Gmail


Μια μικρή αλλά πάρα πολύ σημαντική αλλαγή στους όρους χρήσης της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google, το γνωστό σε όλους μας Gmail, παρατήρησε το Reuters, και ενημερώνει γι' αυτή τον κόσμο, με δημοσίευμά του. 

 Έτσι, σύμφωνα με το πρόσφατα ανανεωμένο κείμενο των όρων χρήσης της υπηρεσίας, η Google δηλώνει ξεκάθαρα πως ένα εξειδικευμένο software θα "διαβάζει αυτόματα το κείμενο όλων των εισερχομένων και εξερχομένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, κάθε χρήστη, για όσο διάστημα θα βρίσκονται στους servers της προκειμένου να παρέχει σε κάθε χρήστη εξατομικευμένα αποτελέσματα αναζήτησης και διαφημίσεις". 

 Το ανανεωμένο κείμενο των όρων χρήσης, δημοσιεύτηκε λίγο καιρό μετά την προσφυγή πολλών χρηστών στα δικαστήρια κατά της εταιρείας για μεθόδους μαζικής παραβίασης ιδiωτικού απορρήτου, μέσω της προαναφερθείσας μεθόδου, που ισχύει εδώ και καιρό, η οποία απορρίφθηκε από το αμερικανικό δικαστήριο. 

 Η Google στην απολογία της υποστήριξε ότι προέβη σε αυτή την πρακτική αυτοματοποιημένης ανάγνωσης των email, αφού όλοι οι χρήστες είχαν συμφωνήσει γι' αυτό, προσυπογράφοντας τους όρους χρήσης (που, ως επί το πλείστον, δεν διαβάζει κανείς). 

 "Η αλλαγή των όρων χρήσης στοχεύει να καταστήσει ξεκάθαρη κάθε πολιτική της εταιρείας προς τους χρήστες της, όσον αφορά τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων" σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.