Ατύχημα με επιβάτες της Ryanair στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος»


Ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό ελαβε χώρα χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν επιβάτες πτήσης της εταιρείας Ryanair με προορισμό τη Θεσσαλονίκη έπεσαν θύματα τραυματισμού.

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει ανέβει κατακόρυφα στις προτιμήσεις των Ελλήνων λόγω των εξαιρετικά χαμηλών τιμών που προσφέρει, με αποτέλεσμα οι περισσότερες από τις πτήσεις της να αγγίζουν το 100% στην πληρότητα των επιβατών. Έτσι, κατά τη διάρκεια της αναμονής για τη χθεσινοβραδινή πτήση, σημειώθηκε ιδιαίτερος συνωστισμός στην πύλη που οδηγεί στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους επιβάτες από τις πύλες στα αεροσκάφη. Ως εκ τούτου, μόλις άνοιξε η πόρτα, οι επιβάτες επιδόθηκαν σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για να φτάσουν πρώτοι στο λεωφορείο, κατά τη διάρκεια του οποίου, δύο εξ αυτών σκόνταψαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός και να τραυματιστούν δεκάδες άτομα, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Όπως έδειξαν οι έρευνες, το στραβοπάτημα προήλθε από το γεγονός ότι οι δύο επιβάτες φορούσαν τρία και τέσσερα ζευγάρια κάλτσες αντίστοιχα, καθώς και από δύο μπουφάν ο καθένας, σε μια προσπάθειά να μειώσουν το βάρος της χειραποσκευής τους ώστε αυτή να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ιδιαίτερα στην κίνηση.