Αντί να σώσει το παιδί τράβαγε video και φωτογραφίες

Στην παρακάτω ανάρτηση, θα δούμε ένα hoax και μια απάτη like-farming που προωθείται από δύο blogs και μια σελίδα. Ακόμη θα δούμε ένα ολόκληρο δίκτυο likewhore σελίδων στο facebook που κερδίζουν από την like-farming απάτη.Στα ιστολόγια news24gr.blogspot.gr και athinatv2.blogspot.gr υπάρχει η παρακάτω ανάρτηση.

Το VIDEO έχει εξοργίσει ολο το FACEBOOK και έχει ήδη 17.000.000 views. Αντί να σώσει το παιδί τράβαγε Video
Κανε πρωτα και ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες και VIDEO:
Παρτε το link ΕΔΩ
http://goo.gl/FJieeU
--------------------------------------

athinatv2.blogspot.grnews24gr.blogspot.grsevenpigs.com

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το hoax και μετά θα περάσουμε στην απάτη, στο δίκτυο των likewhore σελίδων και την πρακτική like-farming.
OMG... 17.000.000 views σε ένα βίντεο που δεν υπάρχει. Αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρων.

Η φωτογραφία δεν έχει καμιά σχέση με το National Geographic αλλά είναι από μία σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ του Discovery Channel με τίτλο Nature’s Deadliest του 2008 - 2009 και συγκεκριμένα από το 4ο επεισόδιο, με τίτλο Africa 2. Για όσους δεν γνωρίζουν δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ είναι τα ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί με στημένες σκηνές που σου παρουσιάζουν πως θα ήταν αν συμβεί κάτι τέτοιο. Δηλαδή κάτι σαν ταινία με σενάριο, σκηνοθέτη και ηθοποιούς.
Στην επόμενη σκηνή της δραματοποίησης βλέπουμε ένα άντρα διασώζει επιτυχώς το κορίτσι. (Το παιδί είναι κορίτσι και όχι αγόρι)
Όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον διασώστη που πληρώνει με τη ζωή του την διάσωση το κοριτσιού. 
Το Discovery πρόβαλε την ακόλουθη προειδοποίηση πριν από αυτή τη σκηνή.
------------------------------------------------Και περνάμε στο ψητό....

Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, οι αναγνώστες θα πρέπει να βαδίζουν με τη λογική και να προσπαθούν να βρουν λάθη λογικής σε μια ανάρτηση. Το λάθος σε αυτή την ανάρτηση είναι ότι για να υπάρχει βίντεο που να δείχνει τον άντρα της φωτογραφίας να τραβάει βίντεο ενώ το παιδί κινδυνεύει, θα πρέπει να υπάρχει και δεύτερος που τραβάει βίντεο και δεν κάνει τίποτα. Έτσι δεν είναι; Από αυτό μπορείς να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτή την ανάρτηση,

Το παραπάνω hoax που κυκλοφορεί, είναι μόνο μια φωτογραφία. Δεν υπάρχει βίντεο.
σκέπασαν το λογότυπο του NG και μοστράρισαν και ένα εικονίδιο play στο κέντρο της φωτογραφίας για να εξαπατήσουν τους αναγνώστες και να κάνουν το παιχνίδι τους.

Αν κλικάρεις για να δεις το βίντεο θα δεις ότι πρέπει να το κοινοποιήσεις στο fb πριν το δεις. Με αυτό τον τρόπο οι σελίδες σε μετατρέπουν σε δόλωμα για τους φίλους σου, που θα δουν τι κοινοποίησες και θα προσπαθήσουν και αυτοί να δουν το απίστευτο βίντεο ή έχεις γίνεσαι μέλος σε σελίδα ή ομάδα στο fb, χωρείς να το γνωρίζεις και να το επιθυμείς, ανάλογα με το τι θέλει να καταφέρει η κάθε σελίδα με τέτοιου είδους απάτες και παγίδες.

Τα ιστολόγια news24gr.blogspot.gr και athinatv2.blogspot.gr πρέπει να ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο γιατί και τα δυο links οδηγούν στην ίδια κοινοποίηση του athinatv2.blogspot.grΤο έχω πει πολλές φορές, αν δείτε στον τίτλο, σοκ, απίστευτο, φοβερό, τρομερό και άλλα συνώνυμα να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί. Προσπαθούν να κεντρίσουν την περιέργειά σας, για να πάρουν επισκέψεις.

Ερευνώντας το hoax, έπεσα πάνω σε ένα ολόκληρο δίκτυο likewhore σελίδων, που έχουν κοινοποιήσει το hoax στο fb και κοινοποιούν τις ίδιες αναρτήσεις από την ίδια σελίδα με ελάχιστα λεπτά διαφορά. Έτσι καταλαβαίνουμε πως οι παρακάτω σελίδες ανήκουν στο ίδιο ακριβός πρόσωπο που προσπαθεί με τεχνική like-farming να κερδίσει μέλη σε αυτές και ένας θεός ξέρει σε πόσες άλλες.