Στα άκρα η διαμάχη της Αρίστης Γεωργιάδου με τη Νατάσα Συρεγγέλα


Ιούνιος του 1977. Από τη διάσημη σχολή υποτιτιλισμού του Αντώνη Ζαφόλια, αποφοιτούν δυο από τις πιο χαρισματικές σπουδάστριες που έχουν περάσει ποτέ, η Αρίστη Γεωργιάδου και η Νατάσα Συρεγγέλα. Ταλαντούχες, επιμελείς και ιδιαίτερα εύστροφες, έγιναν αμέσως καλές φίλες και στη διάρκεια της τρίμηνης φοίτητής τους, ο δεσμός αυτός δυνάμωσε, με αποτέλεσμα να γίνουν «αχώριστες».

Το καλό όνομα που έφτιαξαν στη σχολή του Ζαφόλια είχε σαν αποτέλεσμα να βρουν αμέσως δουλειά και ήταν θέμα χρόνου να ανελιχθούν και να φτάσουν να γίνουν τα κορυφαία ονόματα του χώρου. Παρά τη δόξα, παρέμειναν απλές, ταπεινές, προσγειωμένες και κυρίως φίλες. Το γεγονός πως μέσω των υποτίτλων είχαν φτάσει στο σπίτι κάθε Έλληνα και Ελληνίδας, δεν αποτέλεσε ποτέ τροχοπέδη στη σχέση τους και καθώς τα χρόνια περνούσαν η μια καμάρωνε για τις επιτυχίες της άλλης δίχως καμία ζήλεια και ιδιοτέλεια, παρά το γεγονός πως εργάζονταν σε ανταγωνίστριες εταιρείες.

Όλα αυτά άλλαξαν όμως το 2003, όταν και οι δυο παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους και αποφάσισαν να εργαστούν μόνες τους, δίχως αφεντικά και προϊστάμενους. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους έγινε πιο άμεσος, η μια έπρεπε πια να πάρει τους πελάτες της άλλης. Οι μεταξύ τους επαφές έγιναν όλο και πιο σπάνιες και πολύ σύντομα μια στενή φιλία μεταμορφώθηκε σε άσβεστο μίσος. «Ο χώρος του υποτιτλισμού είναι πολύ ύπουλος, έχει βρώμικα μυστικά, συμφέροντα. Η απόδοση διαλόγων έχει κλείσει πολλά σπίτια, οι γονείς της Νατάσας της έλεγαν να μην μπλέξει όταν ήταν μικρή αλλά δεν τους άκουσε και δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια δικαιώθηκαν», αποκαλύπτει στενός φίλος της Νατάσας Συρεγγέλα, μιλώντας στο «Κουλούρι».

Η αρχική ψυχρότητα το τελευταίο διάστημα κλιμακώθηκε και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις δεν άργησαν να μετατραπούν και σε πραγματική βία. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα έχουν σχηματισθεί δυο συμμορίες, η ομάδα Γεωργιάδου και η αντίστοιχη της Συρεγγέλα, οι οποίες δίνουν συχνά ραντεβού «μίσους» με απρόβλεπτες συνέπειες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. «Ο κύκλος αίματος που άνοιξε δυστυχώς δεν θα κλείσει εύκολα. Οι νέοι υποτιτλιστές είναι στρατευμένοι και υπακούν τυφλά το αφεντικό τους, πάντα ο χώρος ήταν επικίνδυνος αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ένα από τα παιδιά μιας συμμορίας έχει αναγκαστεί να αλλάξει γυαλιά μυωπίας τρεις φορές τον τελευταίο μήνα, μιλάμε για κτηνωδία. Το κράτος τι κάνει για όλα αυτά;» αναρωτιέται πηγή που θέλησε να διατηρήσει για λόγους ασφαλείας την ανωνυμία της.

Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ο μόνος που μπορεί να ενώσει ξανά τις δύο πρώην καρδιακές φίλες είναι ο μέντοράς τους, 96χρονος πλέον Αντώνης Ζαφόλιας, τον οποίο και οι δυο θαυμάζουν και ακούν. Κοντινά τους πρόσωπα προσπαθούν να τον πείσουν να αναλάβει ρόλο «πυροσβέστη» μιας και οι δυο γυναίκες έχουν παρατήσει τις δουλειές τους και ασχολούνται αποκλειστικά με την προσωπική τους κόντρα με αποτέλεσμα η συνάδελφός τους, Αμίνα Ουάσφι να εκμεταλλεύεται την κατάσταση, πραγματοποιώντας πλέον τη συντριπτική πλειονότητα των υποτιτλισμών.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση αυτή και θα σας μεταφέρει κάθε νέα εξέλιξη με την πρώτη ευκαιρία.