Σκύλος σώζει γάτα από τις πλημμύρες στη Βοσνία - hoax


Μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου από χθες το βράδυ με τον ισχυρισμό ότι ένας σκύλος έσωσε μια γάτα από τις πλημμύρες στη Βοσνία.

Το κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία ισχυρίζεται ότι:

Την κουβαλάει με μεγάλη προσοχή επάνω στην πλάτη του

Μία συγκλονιστική φωτογραφία από τις φονικές πλημμύρες στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου.

Ένας σκύλος ρισκάρει τη ζωή του, για να σώσει μία γάτα, την οποία κουβαλάει με μεγάλη προσοχή επάνω στην πλάτη του. Τα δύο ζωάκια έχουν τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια τους, ωστόσο έχουν το ένα το άλλο.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στη Σερβία και τη Βοσνία στις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 120 ετών, χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να σωθούν, ενώ ολόκληρες πόλεις απειλούνται από την άνοδο των υδάτων.
www.protothema.gr


www.kontranews.gr


www.defencenet.gr

Αν παρατηρήσεις λίγο τη φωτογραφία, καταλαβαίνεις ότι δεν έχει καμιά σχέση με τις πλημμύρες γιατί ο σκύλος της φωτογραφίας είναι μέσα σε μια τεχνητή λιμνούλα κήπου. Για να μην φαίνεται η τεχνητή λιμνούλα έκοψαν τη φωτογραφία, στο πάνω και στο κάτω μέρος της.

Η φωτογραφία έχει κυκλοφορήσει πολύ πριν τις πλημμύρες όπως μπορούμε να δούμε στα παρακάτω αποκόμματα και αυτό βάζει ταφόπλακα σε οποιοδήποτε ισχυρισμό για τις πλημμύρες της Βοσνίας.
Ευχαριστώ το φίλο που μου έστειλε την "είδηση" με τη φωτογραφία.

Ενημέρωση ανάρτησης.
Τη φωτογραφία με το σκύλο την έπαιξε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1.


www.antenna.gr/webtv

Το πήραμε από τα ellinikahoaxes