Η δύναμη του σημείου του Σταυρού - (! Απίστευτη μελέτη) - Καταρρίπτεται


Το επόμενο άρθρο αν και μάλλον σκοπό έχει να εξυψώσει την πίστη πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Αναρωτιέται κανείς,έχει ανάγκη η θρησκεία τέτοιου είδους ανυπόστατα άρθρα;
Τέλος πάντων όποια ανάλυση έχει να κάνει με τους ισχυρισμούς του εν λόγο άρθρου και μόνο.

Ας το δούμε με τίτλο Η δύναμη του σημείου του Σταυρού - (! Απίστευτη μελέτη)

Το σημείο του Σταυρού και της Ορθόδοξης (Χριστιανικής) προσευχής είναι ικανά να σκοτώσουν μικρόβια, και να μεταβάλουν της οπτικές ιδιότητες του νερού.

Μελέτη.

Επιστήμονες έχουν αποδείξει πειραματικά τις θαυματουργικές ιδιότητες του σημείου του Σταυρού και της προσευχής.
«Είναι διαπιστωμένο ότι η παλιά συνήθεια να γίνεται το σημείο του Σταυρού πάνω από το φαγητό και το ποτό πριν το γεύμα, έχει ένα προφανές μυστικό νόημα. Πίσω από αυτό παραμένει η πρακτική χρησιμότητα: Η τροφή κυριολεκτικά καθαρίζεται μέσα σε μια στιγμή.

Αυτό είναι ένα μεγάλο θαύμα, που κυριολεκτικά συμβαίνει κάθε ημέρα», είπε η φυσικός Angelina Malakhovskaya που προσκλήθηκε από την εφημερίδα Zhizn την Παρασκευή.

Η Malakhovskaya έχει μελετήσει τη δύναμη του σημείου του Σταυρού με την ευλογία της Εκκλησίας, για 10 περίπου χρόνια τώρα.

Έχει διεξάγει ένα μεγάλο αριθμό πειραμάτων που έχει επανειλημμένα επαληθευθεί, πριν τα αποτελέσματά τους έρθουν στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα έχει ανακαλύψει τις απαράμιλλες βακτηριοκτόνες ιδιότητες του νερού μετά την ευλογία του από μία Ορθόδοξη προσευχή και το σημείο του Σταυρού.

Η μελέτη επίσης αποκάλυψε μία νέα, ενωρίτερα άγνωστη ιδιότητα του λόγου του Θεού να μετασχηματίζει τη δομή του ύδατος, αυξάνοντας αξιοσημείωτα την οπτική του πυκνότητα στην περιοχή του φάσματος της βραχείας υπεριώδους ακτινοβολίας, γράφει η εφημερίδα.

Οι επιστήμονες έχουν επαληθεύσει την δύναμη της δράσης της Κυριακής προσευχής (Πάτερ ημών) και του Ορθοδόξου σημείου του Σταυρού στα παθογενή βακτήρια.

Δείγματα νερού από διάφορες δεξαμενές (πηγάδια, ποταμούς, λίμνες) πάρθηκαν για έρευνα. Όλα τα δείγματα είχαν goldish staphylococcus, ένα κολοβακτηρίδιο. Αποδείχθηκε εν τούτοις, ότι αν η Κυριακή προσευχή λεχθεί και το σημείο του Σταυρού γίνει επάνω τους, ο αριθμός των βλαβερών βακτηριδίων θα μειωθεί επτά, δέκα, εκατό ακόμη και πάνω από 1000 φορές.

Τα πειράματα έγιναν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκλείουν και την ελάχιστη πιθανή νοητική επιρροή. Η προσευχή ειπώθηκε και από πιστούς και από απίστους, αλλά ο αριθμός των παθογόνων βακτηρίων σε διάφορα περιβάλλοντα με διαφορετικές ομάδες βακτηρίων ακόμη και τότε μειώθηκε, συγκρινόμενος με τα πρότυπα αναφοράς.

Οι επιστήμονες απέδειξαν επίσης την ευεργετική επίδραση που η προσευχή και το σημείο του Σταυρού έχουν πάνω στους ανθρώπους. Όλοι οι συμμετέχοντες στα πειράματα είχαν την πίεση του αίματός τους να τείνει να σταθεροποιηθεί, και τους αιματικούς δείκτες βελτιωμένους.
Κατά τρόπο εντυπωσιακό, οι δείκτες άλλαζαν προς την ίαση που χρειαζόταν:

Στους υποτασικούς η αιματική τους πίεση ανέβηκε, ενώ στους υπερτασικούς κατέβηκε.

Επίσης παρατηρήθηκε ότι το σημείο του Σταυρού εάν γίνεται πρόχειρα, με τα τρία δάχτυλα βαλμένα μαζί απρόσεκτα ή τοποθετούμενα εκτός των απαραιτήτων σημείων (στο μέσο του κούτελου, το κέντρο του ηλιακού πλέγματος, και στα κοιλώματα κάτω από το δεξί και αριστερό ώμο), το θετικό αποτέλεσμα ήταν πολύ πιο αδύνατο, ή απουσίαζε εντελώς.
......................................

Το άρθρο καταρρίπτεται κατευθείαν από τον τίτλο καθώς καμία μελέτη δεν παρουσιάζεται,στοιχεία για τους συμμετέχοντες,τα δείγματα νερού που ισχυρίζονται ότι πήραν,τι όργανα χρησιμοποίησαν για την μελέτη κλπ..(Μου αρέσει που μιλάω και σοβαρά)...

Επίσης έχει ενδιαφέρον ο ισχυρισμός πως η προσευχή μειώνει τα βακτήρια στο νερό μέχρι και 1000 φορές,αν συμβαίνει αυτό τότε δεν χρειάζονται όλοι οι βιομηχανικοί τρόποι απολύμανσης του νερού.

Το άρθρο κυκλοφορεί από το 2006.Δείτε το στο παρακάτω σύνδεσμο και προσοχή στο animation πάνω δεξιά το οποίο προειδοποιεί Religion with smile και φανερώνει τον χαρακτήρα του άρθρου.
http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=1173

''Σταύρωσε το και θα δεις'' θα μπορούσε να είναι το διαφημιστικό σλόγκαν της υποτιθέμενης μελέτης που μόνο γέλια προκαλεί καθώς μόνο μελέτη δεν είδαμε.

Ας μην προτρέχω όμως καθώς η επιστήμονας Angelina Malakhovskaya η οποία έκανε την παραπάνω ας το πούμε μελέτη σύμφωνα με έγκριτες πληροφορίες ετοιμάζει την νέα της μελέτη με τίτλο...
''Οι απολυμαντικές ικανότητες του ήχου της καμπάνας''

Τι έχουν άραγε να πουν τα new age κινήματα της ομοιοπαθητικής με αυτό;
Η θρησκεία ποιο μπροστά από αυτούς;

Είναι γνωστή η πεποίθηση των φαν της ομοιοπαθητικής για τις μαγικές ιδιότητες και μνήμες του νερού,ειδικά δε και αν αληθεύει το παρακάτω άρθρο για το νέο επίτευγμα της ομοιοπαθητικής μαύρο φίδι που μας έφαγε...