Από τον Αβέρωφ στον Βορίδη, μέσω Σαμαρά: Η ακροδεξιά κλίκα της ΝΔ και το «Πολυτεχνείο»

1982, ΟΛΟΣ Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ... Ο Ευάγγελος Αβέρωφ και τα «παιδιά του»: Βασίλης Μιχαλολιάκος, (ξάδερφος του Νίκου της Χρυσής Αυγής), Σαμαράς, Αβέρωφ, Γεροντόπουλος, άγνωστος, άγνωστος, Αναγνωστάκος (με τα γένια), Μάνος Μανωλάκος και κάτω, δεύτερος από αριστερά, ο Χατζηνικολάου

Η αλήθεια είναι, ότι ποτέ η Νέα Δημοπρασία δεν πήγε δεξιότερα από όταν ήταν στην ηγεσία ο Αβέρωφ. Να μην ξεχνάμε, ο βαρόνος Αβέρωφ ονομαζόταν και “γεφυροποιός”, εξαιτίας των συνεννοήσεων που έκανε με τη χούντα, τότε με την υποτιθέμενη “φιλελευθοποίηση” της χούντας. Το 1982-1983, υπαρχηγός της ΟΝΝΕΔ ο Μάνος Μανωλάκος, σκληρός ακροδεξιός, χουντικός καιβασιλικός. Αρχηγός της ΟΝΝΕΔ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με τους διαβόητους “ρέιντζερς” και “κένταυρους” ΟΝΝΕΔίτες.

Οταν το 1982, το ΠΑΣΟΚ έφερε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, ο Αβέρωφ πήρε τους βουλευτές του και αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή (έμεινε, προς τιμήν του, μόνον ο ανεξάρτητος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, για να ψηφίσει το Νόμο, ο μοναδικός δεξιός).

Αντίθετα, τα μνημόσυνα στου Μακρυγιάννη, στο Μελιγαλά, στη Στιμάγκα, στο Φενεό κ.λπ., και οι λεγόμενες “γιορτές μίσους” στο Γράμμο-Βίτσι, έδιναν και έπαιρναν, πάντα με την στήριξη και τη συμμετοχή της ΝΔ.

Στα συνέδρια της ΟΝΝΕΔ ακούγονταν χίτικα τραγούδια και γερμανικά ναζιστικά (!!!) εμβατήρια, και κάποιοι χαιρετούσαν φασιστικά.

Εν ολίγοις, υπήρχε όχι μόνο επαφή της ΝΔ με τον ακροδεξιό χώρο, αλλά και συνεπικάλυψη σε ορισμένους τομείς. Καμμία σχέση η ΝΔ του Αβέρωφ του 1982, με τη ΝΔ του Κωστάκη Καραμανλή του 1997-2009. Μέχρι και ο Εθνάρχης Καραμανλής, ο ιδρυτής της ΝΔ, που ήταν τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε εκφράσει τότε την δυσαρέσκειά του για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ επί Αβέρωφ

Οταν η ΟΝΝΕΔ συνέπλεε με την ακροδεξιά ΕΝΕΚ ζητώντας την κατάργηση του εορτασμού του Πολυτεχνείου

* Συστατικό στοιχείο συγκρότησης της Δεξιάς στο χώρο της νεολαίας κατά τη μεταπολίτευση υπήρξε η κατάρριψη του «μύθου του Πολυτεχνείου». Μόλις ισχυροποιήθηκε πολιτικά η ΟΝΝΕΔ, επιχείρησε τον πλήρη διαχωρισμό της από τις άλλες νεολαίες. Στον εορτασμό της δεκάτης επετείου (1983) τέθηκε θέμα αποχώρησης της οργάνωσης, κάτω από την πίεση του γραμματέα της μαθητικής ΜΑΚΙ Νίκου Χατζηνικολάου, με το επιχείρημα ότι «οι μαθητές που ψήφισαν Δεξιά κατά τις πρόσφατες εκλογές για τις μαθητικές κοινότητες και τα δεκαπενταμελή συμβούλια, δεν θέλουν ούτε ν” ακούσουν για Πολυτεχνείο» («Συναγερμός», 4/11/83). Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ήταν ο («σκληρός» τότε) Βασίλης Μιχαλολιάκος , (: ξάδερφος του Νίκου Μιχαλολιάκου, της «Χρυσής Αυγής»), και αντιπρόεδρος ο (ακροδεξιός σήμερα) Μανώλης Μανωλάκος.

http://www.iospress.gr/megalo2004/megalo20041120.htm
Σαμαράς και Καμμένος σε συγκέντρωση Αβέρωφ στην Καλαμάτα

Ο «Συναγερμός» ήταν έντυπο του εθνικιστικού και φιλοχουντικού ΕΝΕΚ, μέλος του οποίου ήταν και ο Δένδιας, («ο κολλητός του ΒΟΡΙΔΗ στην ΕΝΕΚ»), σύμφωνα με τον Καμμένο, που είναι παλιός στη ΝΔ και έχει… «κάρτες» για όλους:

Ο Καμμένος γράφει, στις 16 Μαρτίου 2012: «Ο Δένδιας με μαλλιά… Ο δικηγόρος των Ρότσιλντπου σαν δικηγόρος δεν έκοψε ποτέ γραμμάτιο, ο κολλητός του Βορίδη στην ΕΝΕΚ, τολμά να μιλά για άκρα, λες και αναφέρεται στην (: Μασωνική) στοά του… ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ»


«Μεγάλη προβοκάτσια, με στόχο τη γενίκευση των επεισοδίων και τη δημιουργία χαώδους κατάστασης, επιχείρησε να κάνει χθες το βράδυ ομάδα φασιστών της ΕΠΕΝ. Φορώντας μαύρα κράνη και κρατώντας ασπίδες, οι φασίστες επιτέθηκαν στις 10.45 το βράδυ, στη διασταύρωση των οδών Ακαδημίας και Εμ. Μπενάκη εναντίον διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για «την αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία». Ομάδα διαδηλωτών, ξεριζώνοντας υποστηρίγματα δέντρων, απώθησαν τους φασίστες στα γραφεία τους (Ακαδημίας και Κιάφας). Ανάμεσα στους φασίστες διακρίναμε τον γνωστό Μάκη Bορίδη», «Τα Νέα», 13/5/1985 .

Αυτοσχέδιο όπλο του Βορίδη από μπετόν

«Επιδρομή από φασιστοειδή στοιχεία και μέλη της ΕΠΕΝ οπλισμένα με στιλέτα και λοστούς έγινε χθες το πρωί στη Νομική Σχολή της Αθήνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννιά φοιτητές και να προκαλέσουν ζημιές στο κτίριο. Την ίδια ώρα συνεδρίαζε το κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΕΕ, που αποφάσισε να υποβάλει μήνυση κατά του Μάκη Βορίδη (πρόκειται για φοιτητή της Νομικής Σχολής που έχει διαγραφεί από τον φοιτητητικό σύλλογο για φασιστικήδράση) που ηγείτο της ομάδας των φασιστών», «Ελευθεροτυπία», 22 Απριλίου 1986

*Το 1994 ο Μ. Βορίδης ιδρύει το «Ελληνικό Μέτωπο», ενώ λίγο μετά εκδίδει την εφημερίδα«Ελληνικές Γραμμές». Στο κόμμα μετέχουν η νεοφασιστική ΕΝΕΚ, αλλά και πολλά στελέχη τηςΕΠΕΝ. Αγαπημένος του στόχος οι μετανάστες, κυρίως οι Αλβανοί (…). Στις 18 Οκτωβρίου 1997, ο Λεπέν (Γάλλος εθνικιστής) αναγνώρισε το «Ελληνικό Μέτωπο». Το 2005, λίγο πριν το «Ελληνικό Μέτωπο» προσχωρήσει στο ΛΑ.Ο.Σ., ο Βορίδης έκανε επίδειξη της ισχύος του φέροντας τον Λεπέν στην Αθήνα για να παραστεί στο γάμο του. Κουμπάρος στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του κ. Βορίδη ένας άλλος Γάλλος ακροδεξιός, ο αντιπρόεδρος τουFront National, ο Καρλ Λανγκ», «Καθημερινή», 14/10/2007.

Στο γάμο Βορίδη κουμπάρος ήταν ο γνωστός ρατσιστής ακροδεξιός αντιπρόεδρος του Front National, Καρλ Λανγκ

«… προβλήθηκε ως «εκπρόσωπος» του γνωστού Γάλλου εθνικιστή Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος σε επίσκεψή του στην Ελλάδα το 2004 απευθύνθηκε και στον ελληνικό λαό: «Σας καλώ να στηρίξετε με όλες τις δυνάμεις σας το Ελληνικό Μέτωπο και τον Μάκη Βορίδη«», «Ελευθεροτυπία», 28/1/2007.

Βορίδης: «Οι ψευδοαξίες της γενιάς του Πολυτεχνείου ενταφιάστηκαν»

(: Ρωτάει ο Β. Χιώτης, -παπαγαλάκι της ΝΔ, γενικά, και του ΚΚ του Βου, ειδικά)

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πρόσφατα ότι τα εγχειρίδια της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς είναι τα ευαγγέλια της σημερινής κυβέρνησης του Σαμαρά, του Βορίδη, του Κρανιδιώτη και του Κεδίκογλου. Τι σκεφτήκατε όταν ακούσατε αυτές τις δηλώσεις;

«Οι χαρακτηρισμοί του κ. Τσίπρα δεν αφορούν κανέναν. Διότι πέρασε η εποχή που η δημοκρατική νομιμοποίηση των πολιτών περνούσε από τη χορήγηση σχετικών διαπιστευτηρίων από την Αριστερά. Οι χαρακτηρισμοί του κ. Τσίπρα χαρακτηρίζουν τον ίδιο και τοποθετούν το κόμμα του στην Ακρα Αριστερά»[...]

Επίσης ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι η σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ και οι επικοινωνιακοί της σύμβουλοι είναι «επιφανείς ακροδεξιοί, αναλφάβητοι και μικροί Γκέμπελς του συστήματος, που έχουν άμεσα στοχοποιήσει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάθε ανεξάρτητο πολίτη, έντυπο, βιβλίο, διανοούμενο».

«Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεται ο «εγγράμματος» κ. Τσίπρας. Κοιτώντας όμως το βιογραφικό του, και ειδικώς όταν απευθύνεται σε ανθρώπους όπως ο Κρανιδιώτης, ο Λαζαρίδης, ο Κεδίκογλου, καλό είναι μην ομιλεί περί αναλφαβητισμού αυτός. Διότι τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό οι συγκρίσεις είναι συντριπτικές. Και αυτοί ξέρουν και καμιά ξένη γλώσσα. Τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα είναι πράγματι λασπολογικά και εξ αυτού του λόγου ασήμαντα».

Είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν μπορεί να λέει ασήμαντα πράγματα…

«Οχι. Λέει και κάτι σημαντικό που μαρτυρά το πολιτικό ήθος του ανδρός: θεωρεί την κριτική «στοχοποίηση» και τον αντίλογο «αδιανόητο». Ο κ. Τσίπρας, εγκλωβισμένος στη σταλινική παιδεία του - και από αυτήν πράγματι έχει -, ζει ακόμη με την πεποίθηση ότι η Αριστερά κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Και ότι όποιος την αμφισβητεί θα πρέπει να τύχει αναμόρφωσης. Θα ήταν καλό να συνειδητοποιήσει ότι επιτέλους η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς τελείωσε, ότι οι ψευδοαξίες της γενιάς του Πολυτεχνείου ενταφιάστηκαν» [...]-

(http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=498759)