Τηλεοπτική εκπομπή στη ΝΕΡΙΤ ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι Παπαροκάδες


Μπορεί η ΝΕΡΙΤ να ζει και να αναπνέει τις ημέρες αυτές στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου το οποίο ανοίγει την αυλαία του την προσεχή Πέμπτη, ωστόσο το φαντασμαγορικό θέαμα από τα γήπεδα της Βραζιλίας δεν είναι το μόνο για το οποίο θα ανυπομονούν πλέον οι τηλεθεατές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες του καναλιού της Λεωφόρου Μεσογείων αποφάσισαν να ενισχύσουν το «φτωχό» μέχρι σήμερα τηλεοπτικό πρόγραμμα με την εκπομπή «Θεία Κοινωνία», την οποία θα παρουσιάζουν τα πρώην μέλη του συγκροτήματος των Παπαροκάδων. Οι πάτερ Παντελεήμονας, μοναχός Χριστόφορος και καλόγερος Χρυσόστομος, οι οποίοι γνωρίστηκαν στο μοναστήρι του Νεκτάριου Μουλατσιώτη, είχαν ταράξει τα μουσικά δρώμενα της χώρας στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν κυκλοφόρησαν τον δίσκο τους «Έμαθα Ελεύθερος Να Ζω» ο οποίος περιελάμβανε κομμάτια όπως το «Τσιπάκι», το οποίο είχε αγαπηθεί και τραγουδηθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο. Έκτοτε, η πορεία τους δεν ήταν αυτή που θα περίμεναν οι εκατομμύρια φανατικοί οπαδοί τους και σύντομα τα μέλη τους ακολούθησαν σόλο καριέρα, μακριά από το δρόμο και το λόγο του Θεού. Οι εκκλήσεις ωστόσο των πολυάριθμων φαν κλαμπ των Παπαροκάδων για επιστροφή τους στο προσκήνιο δεν σταμάτησαν ποτέ όλα αυτά τα χρόνια, με δεκάδες επιστολές, προσευχές και τάματα σε εκκλησίες και ναούς.

Η νεόκοπη ΝΕΡΙΤ αποφάσισε να εισακούσει τις παρακλήσεις των φανατικών οπαδών της μπάντας και έτσι η διοίκηση του σταθμού κατάφερε να πείσει τα μέλη τους να χειροτονηθούν εκ νέου και να σχηματίσουν και πάλι το θρυλικό συγκρότημα, το οποίο επανέρχεται με το δικό του σόου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εκπομπή θα κινείται στο ύφος του αγαπημένου και απόλυτα πετυχημένου κόνσπεπτ εκπομπών όπως το «Στην Υγειά Μας» με το Σπύρο Παπαδόπουλο και το «Κοίτα τι Έκανες» με τη Σεμίνα Διγενή. Κάθε εβδομάδα, καλεσμένοι από το χώρο της εκκλησίας και των γραμμάτων θα επισκέπτονται το στούντιο του «Θεία Κοινωνία» και θα απαγγέλουν μαζί με τους παρουσιαστές εκκλησιαστικούς ύμνους και ποίηση. Μάλιστα το σκηνικό της εκπομπής θα θυμίζει ιερό ναού και στους καλεσμένους θα σερβίρεται μόνο κρασί και αντίδωρο, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι Παπαροκάδες θα τραγουδάνε ζωντανά παλιές αλλά και νέες επιτυχίες του γκρουπ συνοδεία εκλεκτών καλλιτεχνών όπως ο Στέφανος Γαϊτάνος και ο Χρήστος Σαντικάι.

«Η ελληνική κοινωνία και οι Έλληνες τηλεθεατές μας χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ. Ευχαριστούμε τη ΝΕΡΙΤ που δίνει βήμα σε εμάς και μέσω ημών στον ίδιο το Θεό και υποσχόμαστε σε όλους πως τα καινούρια μας τραγούδια θα μιλήσουν στην ψυχή και την καρδιά σας. Όλοι μαζί θα καταστρέψουμε το τσιπάκι της τρόικας», τόνισε ο πάτερ Παντελέημονας μιλώντας στο «Κουλούρι» πριν επιστρέψει στο στούντιο για τις πυρετώδεις πρόβες, διαψεύδοντας παράλληλα τις φήμες πως ο πρώτος καλεσμένος της εκπομπής θα είναι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.