Με σπρέι πιπεριού είναι εξοπλισμένοι από σήμερα οι διαιτητές στο Μουντιάλ


Το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βραζιλία, έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον δισεκατομμυρίων θεατών σε όλο τον κόσμο. Η γιορτή όμως αυτή του ποδοσφαίρου έχει στιγματιστεί από μεγάλα διαιτητικά λάθη που έχουν γίνει και η δυσφορία του αθλητικού κόσμου είναι μεγάλη. Ήδη έχουν παρθεί σοβαρές αποφάσεις που θα αρχίσουν να ισχύουν άμεσα.

Η FIFA, για να προστατέψει το ποδοσφαιρικό της "προϊόν" και να ελαττώσει όσο δυνατόν τις έντονες διαμαρτυρίες, αποφάσισε να εξοπλίσει τους διαιτητές με ειδικά σπρέι πιπεριού. Όταν κάποια απόφασή τους θα προκαλεί διαμαρτυρίες από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ειδικό αυτό σπρέι στα μάτια τους, ώστε να τους σταματούν. Το σπρέι πιπεριού θα καίει για λίγα λεπτά τα μάτια των παικτών και έτσι θα το σκέφτονται πολύ σοβαρά να διαμαρτυρηθούν ξανά. Έτσι, δε θα ξεσηκώνονται και οι φίλαθλοι που βρίσκονται μέσα στο γήπεδο.

Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των χωρών έχουν αρχίσει ήδη τις συστάσεις στους διεθνείς ποδοσφαιριστές να παραμένουν ήρεμοι ώστε να μην προκαλούν τον ψεκασμό από τους διαιτητές που θα τους βγάλει εκτός παιχνιδιού για λίγη ώρα. Η ΕΠΟ έχει ενημερώσει τους Έλληνες ποδοσφαιριστές δίνοντας μεγάλη προσοχή στις περιπτώσεις του Γιώργου Καραγκούνη και Κώστα Κατσουράνη, που είναι οι πιο εκδηλωτικοί στις διαμαρτυρίες.