Αντιδράσεις από ολόκληρη την επικράτεια για την καταστροφή των χημικών στην Κρήτη


Σε πανελλαδικό πλέον επίπεδο προσπαθούν να συντονίσουν τη διαμαρτυρία κατά της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο, τα μέλη του Συντονιστικού της Κρήτης. Την ώρα που προετοιμάζονται για την ακτιβιστική δράση, εξορμώντας με αλιευτικά και φουσκωτά, δίπλα από το πλοίο των χημικών, το θρυλικό πλέον Cape Ray, γίνονται επαφές με συντονιστικά από Σπάρτη, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα, ώστε η «φωνή» να δυναμώσει.

Το συντονιστικό του Ηρακλείου συναντάται εντός των επόμενων ωρών, στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, ώστε να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες, για τη συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη ναύλωση των σκαφών.

Την ίδια ώρα η Πελοπόννησος μπαίνει στο χορό των κινητοποιήσεων, με τον Οδυσσέα Βουδούρη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, να εκτοξεύει τα βέλη του εναντίον της Ελληνίδας επιτρόπου αλιείας, Μαρίας Δαμανάκη και να καλεί σε γενική συστράτευση την τοπική κοινωνία. Την προσεχή Πέμπτη το Συντονιστικό των Χανίων καλεί σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 19:00.

[ekriti.gr]