Κανονικά θα χειρουργηθεί ο Ν. Μαζιώτης, βρέθηκαν τα λεφτά για το φακελάκι


Αίσιο τέλος είχε τελικά η υπόθεση με την εξέλιξη της υγείας του καταζητούμενου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, ύστερα από τη σφαίρα που δέχτηκε στον ώμο, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής του με τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή του Μοναστηρακίου, χθες το μεσημέρι.

Τα πάντα βρίσκονταν στον αέρα μέχρι και αργά το βράδυ της Τετάρτης, καθώς φαίνεται να ζητήθηκε ένα υπέρογκο ποσό ως «φακελάκι» από τους γιατρούς του νοσοκομείου Ευαγγελισμός ώστε να χειρουργηθεί άμεσα ο τραυματισμένος άνδρας. Η διοίκηση το δικαιολόγησε ισχυριζόμενη πως το πρόγραμμα εγχειρήσεων είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο, ακόμα και για τα έκτακτα περιστατικά. Ύστερα ωστόσο από καλά συντονισμένες ενέργειες, πραγματοποιήθηκε έρανος προκειμένου να μαζευτούν τα απαιτούμενα χρήματα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι μάλιστα συνέδραμαν προσφέροντας από 100 ευρώ έκαστος. Για πρώτη φορά στην ιστορία μάλιστα, ζητήθηκε και η συνδρομή αναρχικών που έχουν εμπειρία στην συλλογή χρημάτων για άλλους αναρχικούς, ενώ χρήματα προσέφερε και ο σύλλογος διαχειριστών πολυκατοικιών Ελλάδας, οι Ατενίστας, οργανώσεις για την προστασία των κολεόπτερων αλλά και απλοί πολίτες, συγκεντρώνοντας τελικά το απαιτούμενο ποσό.

Το ακριβές ποσό που είχε ζητήσει ως «φακελάκι» η διοίκηση του Ευαγγελισμού από την ΕΛ.ΑΣ παραμένει άγνωστο, ωστόσο επιβεβαιώνεται πως η διοίκηση του νοσοκομείου δέχτηκε αφόρητες πιέσεις από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, προκειμένου να ρίξει την «ταρίφα» για την όντως τόσο μοναδική και ιδιάζουσα περίπτωση του Νίκου Μαζιώτη. Οι πιέσεις αυτές συνάντησαν αρχικά τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, αφού όπως ακουγόταν στους διαδρόμους του νοσοκομείου «κάτι τέτοιο θα χαλούσε την πιάτσα». Εν τέλει όμως, οι δυο πλευρές έριξαν νερό στο κρασί τους και η κυβέρνηση πέτυχε μια μικρή έκπτωση κι έτσι μετά τη συγκέντρωση των χρημάτων για το απαραίτητο «φακελάκι» μέσω του εράνου, όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσει κανονικά η εγχείρηση του τρομοκράτη.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως ο Γερμανός τουρίστας που τραυματίστηκε στην συμπλοκή, αν και δεν ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, έχει ήδη χειρουργηθεί δωρεάν και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε C-130 του ελληνικού στρατού και μεταφέρεται στην Γερμανία με έξοδα του ελληνικού κράτους. Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να τον αποχαιρετίσει αυτοπροσώπως στο αεροδρόμιο, όπου μάλιστα του έδωσε δωροεπιταγή αξίας 200 ευρώ από γνωστό πολυκατάστημα του κέντρου της Αθήνας καθώς και κουπόνια για μια βδομάδα στην Πάρο σε all-inclusive ξενοδοχείο. Σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί αντιμετωπίστηκε προνομιακά ο συγκεκριμένος τραυματίας η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν λακωνική: «Γιατί έτσι».

Αντιθέτως, ο Αυστραλός τουρίστας και ο αστυνομικός που επίσης τραυματίστηκαν στην συμπλοκή θα χειρουργηθούν σε 4 και 2 μήνες αντίστοιχα, αλλά με αρνητική προοπτική οκταμήνου.