Θέλω να κάνω το Μαραθώνα μια πόλη - studio 54


Του Ηλία Ψινάκη

Ο λαός του Μαραθώνα με συγκίνησε πολύ. Ναι μεν κάθε κίνηση που κάνω είναι προϊόν δουλειάς και σοβαρού προγραμματισμού, αλλά το μέγεθος της αγάπης που εισέπραξα από τον κόσμο τολμώ να πω ότι με εξέπληξε. Πάντα πίστευα ότι και λόγω της θητείας μου στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηνών η αισθητική μου, το στυλ μου, η ομορφιά αλλά και η εμπειρία μου στα κοινά θα καθιστούσαν τη μάχη της δημαρχίας του Μαραθώνα ένα πραγματικό ντέρμπυ. Που να φανταστώ ότι η αγάπη του κόσμου θα με έστελνε καρφί στο δημαρχείο αφήνοντας την άλλη την τρελή τον Λουίζο να μαζεύει πασμίνες;


Θέλω λοιπόν να ξετυλίξω το κουβάρι των σχεδίων που έχω για την ιστορική τούτη πόλη. Σχέδια που θα κάνουν τους γνήσιους απόγονους του Γανυμήδη και του Φειδιππίδη να ξαναφουσκώσουν από περηφάνια και να λικνίσουν τα καλοσμιλεμένα τους στήθη σε λάγνους ρυθμούς. Σχέδια που θα κάνουν τους κάτοικους του Μαραθώνα, τους ηλιοκαμένους αυτούς λεβέντες, που τ' αργασμένο δέρμα τους το 'χει ποτίσει η αλμύρα και το 'χει μαστιγώσει αλύπητα το κύμα, που το κορμί τους έχει την δροσερή ευωδιά της θάλασσας, που τα τραχιά χέρια τους μπορούν να γίνουν μια ζεστή φωλιά για κάθε γυναίκα, να ξαναπεράσουν καλά στον τόπο τους βρε αδερφέ.

Tο σχέδιο με την κωδική ονομασία «Haçienda2015» θα αρχίσει να υλοποιείται από την ερχόμενη κιόλας Δευτέρα όταν και θα αναλάβουμε επίσημα την δημαρχία της πόλης και θα έρθει να συμπληρώσει το σχέδιο «Marathonian Riviera» που άλλωστε είχα αναγγείλει και προεκλογικά. Αυτό που θα γίνει λοιπόν ουσιαστικά είναι η ανακατασκευή ολόκληρης της πόλης και η νοητή διχοτόμησή της στο παραθαλάσσιο και στο βιομηχανικό κομμάτι.

Στο μεν παραθαλάσσιο κομμάτι θα προχωρήσουμε στην άμεση κατασκευή της «Marathonian Riviera», ένα προσωπικό μου όνειρο ετών, με ειδικά διαμορφωμένους μώλους για την φιλοξενία πολυτελών σκαφών, ιστιοπλοϊκών και υδροπλάνων, την κατασκευή μπανγκαλόου σουιτών για τη φιλοξενία των πάμπλουτων και ευυπόληπτων επισκεπτών μας αλλά και το άμεσο φύτεμα μιας οπτασίας πολυτελούς πράσινου και φοινικιών που θα παραπέμπουν, αλλά θα ξεπερνούν σε καλαισθησία και όραμα, στην ομολογουμένως ξεπερασμένη πια Γαλλική Riviera.


Για το βιομηχανικό κομμάτι τώρα, σας επιφύλαξα μια έκπληξη που απαιτεί ανοιχτό μυαλό. Με την καλή έννοια πάντα. Στα πρότυπα του Μάντσεστερ της δεκαετίας του ενενήντα, εγώ προσωπικά με την πολύτιμη βοήθεια του επιτελείου μου θα αναβιώσουμε το κίνημα του Acid House και της κουλτούρας του clubbing όπως το ζήσαμε τότε. Θα γεμίσω τον τόπο χώρους όπου θα γίνονται ασταμάτητα warehouse parties, θα απελευθερωθεί η χρήση των ελαφρών ψυχοτρόπων ουσιών και της «φαρμακευτικής» μαριχουάνα, θα αποσυρθεί το μέτρο περί «προσβολής της δημοσίας αιδούς» για το dress code έτσι ώστε ο καθείς να εκφράζεται ελεύθερα και τέλος θα καταργηθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Με τις παραπάνω ανακατατάξεις προσδοκούμε ο Μαραθώνας, μέχρι το 2015, να έχει γίνει πόλος έλξης της παγκόσμιας κουλτούρας των ravers και των party animals γενικότερα που θα βοηθήσουν πολύ την ντόπια οικονομία. Γύρω από τον Μαραθώνα ευελπιστούμε να στηθεί μία πολιτιστική θερμοκοιτίδα δημιουργώντας έτσι απ’ το πουθενά μια πόλη-studio54.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους δημότες του Μαραθώνα για την αγάπη και τη στήριξη που μου έδειξαν και τους φίλους Παναγιώτη Ψωμιάδη, Σάκη Ρουβά, Μαίρη Χρονοπούλου και Νικήτα Κακλαμάνη για τα ξέφρενα προεκλογικά πάρτι. Σας υπόσχομαι ανθρώπινα η επόμενη τετραετία να είναι για όλους μας μια ατέλειωτη φιέστα.

[tokoulouri.com]

Με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο από το ΚΟΥΛΟΥΡΙ, η Καθημερινή δημοσίευση άρθρο που "έκραζε" τον Ηλία Ψινάκη. Μετά την αποκάλυψη ότι το άρθρο ήταν σατυρικό, το αρχικό δημοσίευμα της Καθημερινής αποσύρθηκε και επανήλθε με άλλο άρθρο.

Διαβάστε εδώ το κράξιμο του Πιτσιρίκου προς την Καθημερινή

Διαβάστε εδώ την επανόρθωση της «Καθημερινής» (το πρώτο άρθρο αποσύρθηκε).