Μεγαλειώδης η χτεσινή συναυλία στην Ιερισσό ενάντια στην εξόρυξη χρυσούΣυναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες διοργάνωσαν το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου οι επιτροπές Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού για την οικονομική ενίσχυσης του αγώνα.

Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην Ιερισσό, στα πλαίσια της συνέχισης του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με πρωτοβουλία των Επιτροπών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Γ. Αγγελάκας, ο Σ. Μάλαμας και ο Α. Ιωαννίδης, συμμετείχαν στην εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα των κατοίκων της περιοχής απέναντι στα σχέδια της Ελληνικός Χρυσός και της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Η συναυλία ξεκίνησε στις 19.00 στη κεντρική πλατεία της Ιερισσού. Πούλμαν από όλη τη χώρα, χιλιάδες άνθρωποι από τη γύρω περιοχή, αλλά και από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, από παντού, κατέκλυσαν την πλατεία της Ιερισσού και ένωσαν τις φωνές τους ενάντια σε μια εξόρυξη που καταστρέφει το περιβάλλον και τις ζωές τους.

Το κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης
ενάντια στην εξόρυξη χρυσού:

Και να που ήρθε η ώρα να σμίξουμε γι΄ άλλη μια φορά. Αυτοί που ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο. Αυτοί που πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες.

Στον πολύχρονο αγώνα ενάντια στις καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες, συναντηθήκαμε με τόσους πολλούς ανθρώπους, συλλογικότητες, κοινωνικά κινήματα. Ο καθένας με τα δικά του προβλήματα κι αγώνες. Ο καθένας με τη δική του ιδεολογία και θεώρηση των πραγμάτων. Συνειδητοποιήσαμε όμως πως, στην ουσία του, το πρόβλημα είναι κοινό: Η βάναυση εκμετάλλευση των ανθρώπων και της φύσης, από λίγους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα και η εξουσία.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης. Διεκδικούμε το δικαίωμα να υπάρχουμε και να αυτοπροσδιοριζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για ένα υγιές φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Αρνούμαστε να είμαστε γρανάζια μιας μηχανής που παράγει χρήμα για λίγους και καταστροφή για τους υπόλοιπους. Είμαστε εδώ για να υπάρξει αύριο για τα παιδιά όλων των ειδών της φύσης.

“Δεν υπάρχει άλλος δρόμος”, μας λένε. “Το δρόμο τον φτιάχνουμε εμείς”, τους απαντάμε. Με αγώνες, λόγια, μουσικές, εικόνες.

Στις 27 του Σεπτέμβρη, κάνουμε ένα ακόμη βήμα στο δρόμο που ξεκινήσαμε. Με συνοδοιπόρους όλους αυτούς που θα βρεθούν κοντά μας, κι όλους εκείνους που θα ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας από μακρυά. “Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.”


Ιερισσός
Σάββατο, 27 Σεπτέμβρη 2014, ώρα 19.00
Συναυλία

με

τον Γιάννη Αγγελάκα,
τον Αλκίνοο Ιωαννίδη,
τον Σωκράτη Μάλαμα,
τον Θανάση Παπακωνσταντίνου & την Ματούλα Ζαμάνη,
τον Παύλο Παυλίδη & τους B-MOVIES
και τους εκλεκτούς μουσικούς τους

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης
ενάντια στην εξόρυξη χρυσού