Παλιαδέλη: «Ο τάφος της Αμφίπολης δεν είναι γυναικείος»

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ελλιπή δεδομένα σχετικά με το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης», δήλωσε η Χρυσούλα Παλιαδέλη καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Η αρχαιολόγος και καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, κ.Παλιαδέλη μίλησε για ακόμα μια φορά για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και εξέφρασε την πεποίθηση της ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να καθορίσουμε ποιος κρύβεται στο ταφικό μνημείο.

Συγκεκριμένα η κ.Παλιαδέλη, ανέφερε στο πρωινό του Mega ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι ο τάφος είναι γυναικείος και οι Καρυάτιδες δεν αποτελούν απόδειξη για κάτι τέτοιο.

«Με τίποτα δεν επιβεβαιώνεται ότι είναι γυναικείος τάφος, επομένως κατά την εκτίμηση μου πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της ανασκαφής, αν έχουμε οστά μπορούμε ενδεχομένως να αναγνωρίσουμε το φύλλο του νεκρού, και μπορούμε να προσδιορίσουμε, ακόμα και το DNA, τα διατροφικά θέματα που είχε και την ηλικία», δήλωσε η αρχαιολόγος, αμφισβητώντας τις θεωρίες των συναδέλφων της, που κάνουν λόγο για γυναικείο τάφο, εξαιτίας των Καρυάτιδων που βρέθηκαν στον πρώτο θάλαμο.

Τελείωσε μάλιστα, λέγοντας, «Πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή. Αν βρούμε επιγραφή στο εσωτερικό του τάφου, το μυστήριο θα λυθεί σύντομα, αλλιώς η συζήτηση θα πάει χρόνια».

newsbomb.gr via amfipolinews