Καταρρίπτεται – Φωτογραφίες Βρετανών στρατιωτών που εισβάλουν στον τάφο της Αμφίπολης.


Ξεκίνησε από μια ανάρτηση στο facebook και έχει κάνει το γύρο του ελληνικού ίντερνετ (2 φορές) μέσα σε λίγες μέρες.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να σταματήσει σε μια ανάρτηση στο fb και σύντομα έγινε το αγαπημένο θέμα σε σελίδες και blogs. Όλοι έτρεξαν να πάρουν μερίδιο από την ανακάλυψη.

Η ανάρτηση που σχολιάζουμε, είναι η παρακάτω.

Οποιαδήποτε αναφορά για το ξακουστό τάφο της Αμφίπολης είναι τουλάχιστον, ανακρίβεια ή γκάφα.

Αρκεί μια ματιά για να καταλάβουμε ότι ο τάφος που βλέπουμε στις φωτογραφίες με τους Βρετανούς, δεν είναι ο ίδιος τάφος.


Μερικές τρανταχτές διαφορές, που βγάζουν μάτια είναι:
1. Στις παλιές φωτογραφίες δεν υπάρχουν οι δύο πλαϊνοί τοίχοι.
2. Ο τοίχος που εμποδίζει την είσοδο στον τάφο της Αμφίπολης, είναι χτισμένος μπροστά από την καμάρα, ενώ στις παλιές φωτογραφίες κάτω από την καμάρα.
3. Οι πέτρες της καμάρας, δεν έχουν καμιά ομοιότητα.

Όλες οι φωτογραφίες, είναι από το IWM (Imperial War Museums) και ενώ η φωτογραφία με τα κρανία είναι από την περιοχή της Αμφίπολης, οι άλλες δύο που απεικονίζουν την είσοδο ενός τάφου και τους Βρετανούς, δεν είναι από εκεί. Σύμφωνα με το IWM οι φωτογραφίες με την είσοδο του τάφου, είναι από την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι πολύ μακριά από την Αμφίπολη, (μια ωρίτσα δρόμος, ίσως και λιγότερο) αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με τον τάφο της Αμφίπολης.


Μέσα στο χαμό των αναρτήσεων, γιατί ο τάφος της Aμφίπολης πουλάει και ο καθένας γράφει το κοντό και το μακρύ του, κάποιος προσπάθησε να συνδέσει αυτές τις φωτογραφίες από το IWM, με την Αμφίπολη, και τα κατάφερε μέχρι ενός σημείου. Οι φωτογραφίες διαδόθηκαν εν ριπή οφθαλμού.