Ο Τζόν Λένον δολοφονήθηκε 5 ώρες μετά τη γυμνή φωτογράφιση με την Γιόκο


Σε μια εποχή που μισούσε, ή ορθότερα, σνόμπαρε τον ρομαντισμό, ο Τζον Λένον και η Γιόκο Ονο διατράνωναν τον έρωτά τους με κάθε τρόπο. Οταν μάλιστα επέλεξαν για το εξώφυλλο δίσκου του Λένον μια φωτογραφία όπου φιλιόταν με την Γιόκο στο στόμα, η θρυλική σήμερα φωτογράφος Ανι Λίμποβιτς ζήτησε να τους φωτογραφήσει να φιλιούνται γυμνοί. Και αυτοί δέχθηκαν. Ή περίπου...


Η φωτογράφιση έγινε στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 στο διαμέρισμα του ζευγαριού απέναντι από το Central Park. H συμφωνία ήταν να δημοσιευθούν στο περιοδικό Rolling Stone. To περιοδικό ήθελε να φωτογραφηθεί μόνος του ο Λένον όμως αυτός επέμενε να είναι και η Γιόκο στη φωτογραφία ακολουθώντας τη σύλληψη της Λίμποβιτς. Ξάπλωσαν στο πάτωμα, ο Λένον κουλουριάστηκε πάνω στη Γιόκο η οποία όμως αρνήθηκε να βγάλει τα ρούχα της. Ετσι αυτή φωτογραφήθηκε με τα ολόμαυρα ρούχα της, με τον Λένον σαν έμβρυο τυλιγμένο επάνω της,να την φιλά τρυφερά στο μάγουλο.


Οταν ο Λένον είδε την Πολαρόιντ της εμβληματικής πλέον φωτογραφίας είπε «Αιχμαλωτίζει ακριβώς την ουσία της σχέσης μας». Πέντε ώρες μετά ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε έξω από το Dakota Building, απέναντι από το Σέντραλ Πάρκ. Οταν έφτασε στο νοσοκομείο απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

koutipandoras.gr