Ο «Ερμής» στο μωσαϊκό της Αμφίπολης, δεν έχει «ελληνικό πόδι»!Με έντονη ανησυχία και προβληματισμό, αντιμετωπίζουν οι αρχαιολόγοι τη νέα συγκλονιστική αποκάλυψη στον τάφο της Αμφίπολης, αφού τα δεδομένα, μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε αμφισβήτιση της ελληνικότητας του Δωδεκάθεου!

Είναι ποτέ δυνατόν, ο Ερμής, ο αγγελιοφόρος των Θεών και σύμβολο των Ελληνικών ταχυδρομείων, να μην έχει το ελληνικό DNA; Κι όμως, ύστερα από την αποκάλυψη του ψηφιδωτού στον τύμβο Καστά, είναι πιθανό κάποιοι να ισχυριστούν ακόμα κι αυτό!

Πάντως, ο αρχικός ενθουσιασμός των αρχαιολόγων που ήταν παρόντες μπροστά τη στιγμή που έρχονταν στο φως το μοναδικό αυτό έργο τέχνης, όπως εκμυστηρεύονται άνθρωποι που ήταν παρόντες, πάγωσε ξαφνικά, όταν απομακρύνθηκαν τα χώματα από την κάτω αριστερή γωνία και αποκαλύφθηκαν τα δάχτυλα του ποδιού του Ερμή.

Διότι, το πόδι που αποκαλύφθηκε μέσα στο φτερωτό σανδάλι, δεν ήταν ελληνικό! Το δεύτερο δάχτυλο, χωρίς καμμία αμφιβολία, δεν προεξείχε! Ήταν πιο μικρό από το μεγάλο!!! Απόδειξη ότι το DNA του Έλληνα Θεού, είχε συληθεί!

Δυστυχώς, σύμφωνα πάντα με ανθρώπους που ήταν παρόντες, το υπουργείο Πολιτισμού, είχε ήδη σπεύσει να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της νέας ανακάλυψης. Άρα, ήταν αργά να πραγματοποιηθεί η ιδέα της υπεύθυνης τύπου του τάφου, που πρότεινε να γίνει μια μικρή «παρέμβαση» στο συγκεκριμένο σημείο του ψηφιδωτού, προκειμένου να αποκατασταθεί η ελληνικότητά του.

Εντός της ημέρας πάντως, αναμένονται εξελίξεις, καθώς πρόκειται να εξεταστεί πιο προσεκτικά και το πόδι της Αμάλ Αλαμουντίν, της συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ, που θα επισκευθεί τη χώρα μας για το ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα. Παρ' όλα αυτά, το πόδι του Ερμή, έχει όντως το δεύτερο δάχτυλο μικρότερο από το πρώτο. Να τα λέμε αυτά...)