Απελπισμένος ο Πάνος Καμμένος απαγορεύει στους βουλευτές του να μπαίνουν στο Facebook


Ολική απαγόρευση δημοσιεύσεων στο Facebook και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους βουλευτές και τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέδωσε σήμερα το πρωί ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις εντάσεις μεταξύ στελεχών με αφορμή αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίες δημιουργούν έριδες και πλήττουν την ενότητα του κόμματος αλλά και την αξιοπιστία στα μάτια των πολιτών.

«Αν δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το Facebook χωρίς να τσακώνονται, ας μην το χρησιμοποιούν καθόλου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη αντικομματική συμπεριφορά της κυρίας Ραχήλ Μακρή που αναφέρθηκε σε άλλα στελέχη της παράταξης με χαρακτηρισμούς όπως «γυμνοσάλιαγκας ξάδερφος», «όρκα» και «ερωμένη αεροσυνοδός» και εν συνεχεία αποπέμφθηκε από το κόμμα.

Άλλα παραδείγματα ανάρμοστης πρακτικής στα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν ο τσακωμός της κ. Μακρή με τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο μέσω Facebook αλλά και το παλαιότερο tweet του νεοεισελθέντος στο κόμμα, Νίκου Νικολόπουλου στο οποίο σχολίαζε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς τις σεξουαλικές προτιμήσεις του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, έστω και αν αποδείχθηκε τελικά πως ο κ. Νικολόπουλος δεν γνώριζε ότι έγραφε στο Twitter και αντίθετα πίστευε πως μιλά σε προσωπικό chat με τον Νιγηριανό φίλο του Ουμάρου, τον οποίο γνώρισε μέσω email.

Πλέον οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν το πολύ μια φορά την ημέρα τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπεται να δημοσιεύουν αναρτήσεις, φωτογραφίες ή σχόλια. Όποιος παραβαίνει τους κανόνες θα παραπέμπεται στην πειθαρχική επιτροπή του κόμματος, η οποία αποτελείται από έγκριτους αντιμνημονιακούς ακαδημαϊκούς και διανοούμενους και συνεδριάζει σε μυστικό, διαφορετικό κάθε φορά μέρος, ώστε να αποφεύγει τα «ραντάρ» των ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Με την απόφαση του προέδρου έσπευσε να συμφωνήσει και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και βουλευτής Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκμυστηρεύθηκε πως το καλοκαίρι είχε οργανώσει ταχύρρυθμα μαθήματα σε βουλευτές για ορθή χρήση του Facebook, καθότι ειδικεύεται στην επικοινωνία μέσω των νέων τεχνολογιών, τα οποία όμως δεν στέφθηκαν με επιτυχία.

«Αυτό που τόνιζα συνεχώς στο μάθημα ήταν ότι μια ανάρτηση στο Facebook είναι σαν να γράφεις σε τοίχο με ανεξίτηλο μελάνι, όμως δυστυχώς φαίνεται πως κάποιοι συνάδελφοι μου δεν ήθελαν να καταλάβουν» σχολίασε με σχετική ανάρτηση του στο Facebook, η οποία σβήστηκε μετά από λίγα λεπτά.