Σε Salonica θα μετονομαστεί το κατάστημα Attica στη Θεσσαλονίκη


Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε μεγάλη μερίδα κατοίκων της Θεσσαλονίκης το προηγούμενο Σάββατο σε στελέχη του καταστήματος «Attica», το οποίο πραγματοποίησε τα εγκαίνιά του στις αρχές Οκτώβρη επί της οδού Τσιμισκή και αποτελεί υποκατάστημα του δημοφιλούς καταστήματος της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου, όταν η κίνηση στην οδό Τσιμισκή ήταν ιδιαίτερα έντονη, οι εν λόγω πολίτες εμφανίστηκαν μπροστά στην είσοδο του καταστήματος με πλακάτ και πανό τα οποία ανέγραφαν «Όχι στα ψώνια της Αθήνας». Παράλληλα, ενημέρωναν όσους εισέρχονταν και εξέρχονταν από το κατάστημα για τους λόγους της παρουσίας τους στο σημείο, ο οποίος δεν ήταν άλλος απ' το να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επωνυμία του καταστήματος, ειδικότερα μιας και αυτό βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, δεν έλειψαν και ορισμένοι θερμόαιμοι οι οποίοι προέβησαν σε σβήσιμο με μαρκαδόρο όσων πινακίδων έβρισκαν στο πέρασμά τους αλλάζοντας την επωνυμία «Attica» σε «Salonica», μέχρι την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Από την πρώτη στιγμή, μαζί τους βρέθηκε μέλος της διεύθυνσης του καταστήματος, ο οποίος ήταν διατεθειμένος να ακούσει τα παράπονά τους. Σύμφωνα με τους πολίτες, η κίνηση της δημιουργίας καταστήματος με αυτή την επωνυμία στο κέντρο της πόλης τους είναι προκλητική μιας και υπονοεί σαφέστατα πως η Θεσσαλονίκη δεν έχει τη δυνατότητα να ανοίξει το δικό της πολυκατάστημα χωρίς την αθηναϊκή παρέμβαση.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους φάνηκαν επίσης σίγουροι πως το όλο εγχείρημα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια υπόγεια προσπάθεια να φύγει χρήμα από την συμπρωτεύουσα και να ενισχυθεί με αυτόν τον τρόπο το αθηναϊκό κεφάλαιο. Οι ίδιοι μάλιστα υποστήριξαν πως ανώνυμες πηγές τους αποκαλυψαν ότι οι εργασίες του μετρό της Θεσσαλονίκης έχουν καθυστερήσει αισθητά λόγω της πρόθεσης των υπευθύνων να το ονομάσουν κι αυτό «Αττικό Μετρό», πρόταση στην οποία αντιστέκονται σθεναρά οι αρμόδιοι φορείς της συμπρωτεύουσας.

Εν τω μεταξύ, δεν ήταν λίγες και οι αποδοκιμασίες από τις πάντα «κοκέτες» και μοδάτες Σαλονικιές που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία, καθώς όπως δήλωσαν είναι κατηγορηματικά αντίθετες στο ενδεχόμενο να φορέσουν τα ίδια ρούχα με τις Αθηναίες, από τις οποίες παραδοσιακά, όπως διατείνονται, είναι πολύ πιο καλοντυμένες.

Τελικά, οι συγκεντρωμένοι προέτρεψαν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης σε μποϊκοτάζ στα προϊόντα του καταστήματος έως ότου αυτό αλλάξει ονομασία. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης του καταστήματος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των κατοίκων στη διοίκηση κι όπως έγινε γνωστό μερικές ημέρες αργότερα, η τελευταία φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αλλαγής της επωνυμίας σε «Salonica» σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα.

tokoulouri.com